Elvileg már sokkal olcsóbb a kaja, hamarosan Brassóból is lehet Budapestre repülni – hírmix

A maros megyei főtanfelügyelő pedig egy ingyen népzenei koncert miatt került a DNA látószögébe.

Hirdetés

A szakik szerint máris sokkal olcsóbban vásárolunk élelmiszereket

A mezőgazdasági minisztérium szerint, miután augusztus 1-jén életbe lépett a 14 alapvető élelmiszerre kivetett árküszöb, máris 50%-kal vagy majdnem annyival csökkent az egyes termékek ára, mint a kenyér, az olaj és a krumpli, de jelentősen csökkent a sós túró, a kukoricaliszt, a fehér liszt és a cukor ára is. Ugyanezzel dicsekedett el a csütörtöki kormányülés előtt Marcel Ciolacu kormányfő is, szerinte az egyes termékek ára 35–50%-kal csökkent. Ciolacu abban reménykedik, hogy már a jövő hónapban egy számjegyűre fog csökkenni az infláció.

Ősztől budapesti járat is indul a Brassói reptérről

A Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ősztől már Budapesti repülőjáratot is indítanak.

Hogy melyik légitársaság gondoskodik erről, és pontosan mikortól, azt egyelőre nem közölték, de mindenképpen jó hír ez a székelyföldről a magyar fővárosba utazóknak. A magyar érdekeltségű Wizz Air légitársaság augusztus 2-ikától kezdve hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken indít járatokat Brassó és London között, de szeptember 2-ikától Dortmundba is lehet repülni velük heti kétszer, szombaton és kedden. Azt is közölték, hogy a Dan Air is új úti célokat ígért: a román légitársaság Párisba, Oslóba és Dubajba indít járatokat a brassói repülőtérről.

Népzenei koncertet kért a korrupt tanfelügyelő – lebukott

Csütörtökön az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bejelentette, hogy bűnvádi eljárást kezdeményezett az egy nappal korábban lemondott Sabin Păşcan Maros megyei főtanfelügyelő ellen. Két vádpont is van ellen, ebből az első szokványos, a második vicces. A vádirat szerint Păşcan egy közvetítőn keresztül 3000 eurót kapott azért, hogy segítsen egy diáknak átmenni az idei matek érettségin. Emellett segített egy másik diák egy másik iskolába történő áthelyezésében, cserébe a népdalénekes szülőktől azt kérte, hogy tartsanak ingyen zenei műsort egy általa szervezett húsvéti rendezvényen. Nos, mondhatjuk, hogy ezzel el is húzták a nótáját.

Hirdetés