Elment Angliába melózni, mire hazatért, felesége már másvalaki neje volt

Nem kellett más a trükkhöz, mint egy illegalitásra hajlandó közhivatalnok, és valaki, aki a férj helyett aláírja a válási papírokat…

Hirdetés

Szokatlan, a bigámia bűncselekményét kimerítő esetről számolt be az egyik helyi lap Iașiban, miután első fokon ítélet született az ügyben. Egy răducăneni-i nő meggyőzte a helyi önkormányzat anyakönyvi kivonatokkal foglalkozó közalkalmazottját, hogy segítsen neki elválni az Angliában dolgozó férje távollétében. Azt hazudta, hogy a férj is tud a dologról, azonban nem tud hazajönni, hogy aláírja a papírokat. A hivatalnok többszöri megkeresésre elfogadta, hogy az elválni akaró asszony lánya szignózzon.

A nő akkor bukott le a férje előtt, hogy amikor pár hónappal a válás után hozzáment egy másik férfihoz. A bíróságon azzal védekezett, hogy már egy jó ideje nem éltek együtt, de első férje hallani sem akart a válásról.

A bírák első körben két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek a válási papírokat elintéző közalkalmazottat hivatali visszaélés és okirat-hamisítás miatt. Ugyanennyire ítélték a feleséget, akinek a bűnlajstromához a korrupcióra, hamisításra és csalásra való felbujtás is hozzáadódott, ugyanakkor a későbbiekben bigámiáért is felelősségre vonhatják. Az apja helyett aláíró lány 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Elrendelték továbbá az illegálisan kiállított válási papírok megsemmisítését.

Az ítélet összességében nem volt a felszarvazott férj kedvére, aki depressziójára hivatkozva 50 ezer lej erkölcsi kártérítést követelt a feleségétől. Mivel ezt nem tartotta megalapozottnak a bíróság, fellebbezést nyújtott be, így a moldvai szappanopera elhúzódik még egy ideig.

Hirdetés