Ekkor utazott utoljára vonattal a kijelölt közlekedési miniszter

Nem feltétlenül rendelkezik friss tapasztalatokkal.

Hirdetés

Most mondhatnánk, hogy íme az újabb példa arra, mennyire elszakadt a politikai „elit” az átlagpolgároktól, de igazából megértjük Lucian Bode kijelölt közlekedési minisztert, aki szerda délutáni parlamenti meghallgatásán töredelmesen bevallotta, hogy nagyon-nagyon régen utazott utoljára vonattal.

A Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke által összeállított kormánycsapat közlekedésért felelős leendő tagját – akárcsak a többi jelöltet – hosszasan vegzálták a parlamenti szakbizottsági meghallgatáson, talán csak arra nem kérdeztek rá, hogy milyen oltásokat kapott, de még ez sem biztos.

A kérdések egyike arra vonatkozott, mikor utazott utoljára vonattal.

Nos, Bode elárulta: a 2005 és 2008 közötti időszakban még gyakran vonatozott Bukarestbe, de azóta nem.

Arra is rákérdeztek, mit tud a Prahova völgye forgalmáról – ez az egyik útvonal, amelyen Erdélyből Bukarestbe lehet jutni, és az itt húzódó főút legendásan zsúfolt – , ő pedig elmondta: egy hete 11 óra alatt tette meg a Bukarest és Zilah közötti távot.

Hirdetés

Szóval az a tény, hogy Bode több mint tíz éve nem vonatozott, nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem tud semmit a közlekedési viszonyokról – sőt inkább azt jelenti, hogy nagyon is sokat tud. Hiszen a legendásan borzasztó romániai vasúti körülmények miatt csak az ül vonatra, akinek tényleg semmilyen más lehetősége nincs az utazásra.

Vagyis Bode is tudja, hogy innen szép fölállni.

Mint ahogy azt is, hogy a rendelkezésére álló egy évben esélye sem lesz bármit is tenni a javulás érdekében.

Hirdetés