Már van, ahol újra bezárják az éttermeket, bárokat, mozikat, annyira elszabadult a vírus

Iași-ban nagyjából mindent bezárnak, de például Bukarestben és Nagyenyeden is szigorítások jönnek.

Hirdetés

Nemcsak Kolozs megyében szigorodnak a járványügyi szabályok, van, ahol durvább a helyzet. Ahogy az várható volt a lazaság hónapjai és a választások után hirtelen újra fontos lett a járványhelyzet kezelése, hiszen közben eléggé elmérgesedtek a számok.

Iași-ban és a megye további 11 településén például október 6–12. között bezárják az éttermeket, kávézókat, mozikat, előadó- és koncerttermeket, nem lehet majd kulturális eseményeket szervezni. A játéktermek sem nyithatnak ki ebben a periódusban, és csak azok az egységek forgalmazhatnak ételt, italt, amelyek vásárlói nem helyben fogyasztanak.

Bukarestben a közegészségügyi felügyelőség javasolt egy sor megszorító intézkedést, amelyek elfogadásáról az illetékesek kedden fognak dönteni. A javaslatok szerint a fővárosban bezárják a rendezvénytermeket, nem lehet majd 50 fősnél nagyobb magáneseményeket szervezni, bezárnának az éttermek, a bárok és kávézók, nem lehet szabadtéri vallásos eseményeket tartani, mint amilyen egy jó kis körmenet, de az ellenőrzések fokozását is sürgetik.

A Fehér megyei Nagyenyeden is kötelező lesz a nyílt téri maszkviselés a forgalmas helyeken, illetve az iskolák közelében, bezárják a játéktermeket, a vendéglátósok és a rendezvénytermek pedig csak 23 óráig tarthatnak nyitva.

Ez csak néhány példa, de a lista sajnos valószínűleg bővülni fog a következő napokban.

Hirdetés