Egyre pofátlanabbak az álrendőrök: már kamu házkutatásokat is tartanak

Hamis rendőrigazolvánnyal és bilinccsel is rendelkeznek.

Hirdetés

Aggasztó méreteket ölt az álrendőrök jelensége Romániában, a pofátlan csalók már házkutatások álcájával hatolnak be gyanútlan áldozataik lakására, hogy kirabolják őket. A Mehedinți megyei rendőrséget egy 66 és egy 70 éves idős hölgy értesítette, hogy az elmúlt két nap során rendőrök jártak náluk. A három férfi rendőrigazolványt mutatott fel, ugyanakkor bilincsekkel is rendelkeztek. A lakás átkutatása során talált készpénzt – 1290 eurót és 9 500 lejt – zsebre vágták, majd távoztak.

A rendőrség hamar kézre kerítette a csalókat, három 26 és 48 év közötti temesvári férfit. A Vânju Mare nevű kisváros bírósága mellett működő ügyészség engedélyével a gyanúsítottaknál házkutatást tartottak, melynek keretében több bizonyítékot is lefoglaltak. Két hamis rendőrigazolványt, egy bilincset, latex kesztyűket és különböző összegeket is találtak. Mindhármukat őrizetbe vették, és javasolták az előzetes letartóztatásukat.

A rendőrökként fellépő csalók változatos módszerekkel próbálkoznak, legutóbb például egy 33 éves férfi a szervezett bűnözés elleni ügyészség dolgozójaként kért csúszópénzt egy nőtől, cserébe azt ígérve neki, hogy eltörli az adóhatóságnál felhalmozott büntetéseit.

Hirdetés