Egy váradi zongorista eldöntötte, hogy ő bizony öt és fél napon keresztül fog zongorázni

Egyúttal Guinness-rekordot is döntene, ha már úgyis ott van.

Hirdetés

Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész eldöntötte, hogy 130 órán, vagyis mintegy öt és fél napon keresztül fog zongorázni. Egyrészt mert nagyon szeret zongorázni, másrészt, mert be akar kerülni a mutatvánnyal a Guinness Rekordok Könyvébe megdöntve elődje, az indiai Mrityunjay Sharma rekordját, aki 127 óra, 7 perc és 38 másodpercet zongorázott még 2015-ben. A rekordkísérletre november 30. és december 5. között (december 5-ikén lesz Mozart halálának 230. évfordulója) kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A produkcióba bárki belenézhet, szabad lesz a bejárás.

Thurzónak természetesen nem kell majd folyamatosan játszania – a lényeg, hogy a játékidő összeadva meghaladja az előző rekorderét – minden 60 perc játék után 5 perc pihenő jár. Ezt pedig úgy osztja be, ahogy ő akarja, tehát ha mondjuk négy órát folyamatosan játszik, máris van 20 perc szünete. A zongoraművész a tervei szerint két és fél nap után alszik majd egy keveset először.

Egy ilyen rekordkísérlet egyébként nem olcsó mulatság, mintegy 15 ezer eurót költ rá maga Thurzó Zoltán, az általa működtetett Classic Arts Egyesületen keresztül. Így aztán bőven van motivációja, hogy sikeres legyen a dolog – egyébként elúszik a pénz.

Hirdetés