Fotó forrása: Wikipedia

Egy temetkezési vállalatnál talált rá a család az elhunyt hozzátartózóra Aradon, a kórház nem szólt a haláláról

Három nap után derült ki, hogy az asszony meghalt, de a kórház nem tudta megmondani, pontosan mi történt.

Hirdetés

Bármilyen kritikus is legyen a helyzet a koronavírus-járvány miatt, ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie: a halála után három nappal értesült egy aradi család, hogy elvesztették a megyei kórházban ápolt rokonukat, ráadásul senki nem tudta nekik megmondani, hogy mi lett az asszony holttestével. A lesújtó hírt sokadik telefonálás után derítette ki egy kórházi alkalmazottól a halott unokaöccse.

Az asszony másfél hónappal ezelőtt, egy tűzvészben sérült meg, és éppen kezdett felépülni, amikor a koronavírus-járvány felütötte a fejét. A hozzátartozók ezt követően már nem látogathatták, de rendszeresen érdeklődtek az állapotáról. Múlt hét csütörtökön az asszonynak romlani kezdett az állapota, kiderült, hogy tesztelték koronavírusra is, de a teszt eredményét azóta sem sikerült megtudni. A kórházzal gyakorlatilag lehetetlenné vált felvenni a kapcsolatot, egy ideig senki nem vette fel a telefont, majd a rokonok megtudták, hogy a megyei kórház 2-es számú intenzív osztályáról mindenkit átutaltak egy másik kórházba. Csak kedden, többszöri telefonálgatás után tisztázódott, hogy az asszony március 29-én meghalt, holttestét elszállították, csak azt nem lehetett tudni, hogy hova. A család végül egy aradi temetkezési vállaltnál talált rá az elhunyt rokonra.

A Digi 24 megpróbált magyarázatot kérni a kórháztól az esetre, de nem kaptak választ. Az sem világos, hogy a nő koronavírus-tesztjével mi lett, így nem tudni, milyen protokoll szerint lehet végső búcsút venni tőle.

Hirdetés