Egy szerencsés férfi véletlenül 27 ezer eurót kapott – és nem kell visszaadnia!

Egy cég tökéletlensége miatt lett belőle viszonylag tehetős ember.

Hirdetés

Elképesztően szerencséssé vált egy jászvásári (Iași) férfi egy cég elképesztő szerencsétlenkedése miatt: 131 ezer lejt (mintegy 27 ezer eurót) utaltak véletlenül a bankszámlájára, amelyet nem kérhetnek vissza tőle.

A Salubris nevű cégről van szó, amelynek illetékese – aki azóta vélhetően már nem a cég illetékese – rossz számlaszámot tüntetett fel, így az összeg egy magánszemély számláján landolt.

Az pedig nem totojázott sokat, amikor meglátta, hogy pénzeső hullt rá: azonnal kivette a teljes összeget.

A cég pert indított a két érintett bank, az ING és a BRD ellen, amiért anélkül hagyták jóvá a tranzakciót, hogy ellenőrizték volna, hogy az összeg valóban ahhoz a céghez kerül, amelynek eredetileg szánták, és megpróbálta visszaszerezni az összeget.

Azonban a bíróság alapfokon a bankoknak adott igazat, arra hivatkozva, hogy amennyiben az átutalási meghagyáson feltüntetett számlaszámra utalta át az összeget, akkor nem követett el hibát, még akkor sem, ha az utalás kezdeményezője hibás számlaszámot tüntetett fel.

Hirdetés

Mindennek nyomán mindenkinek azt javasolnánk, hogy ha banki átutalást kezdeményez – pláne saját kezűleg, interneten keresztül –, ötször is ellenőrizze, hogy helyesen adta-e meg a címzett számlaszámát.

Különben mindketten pénz nélkül maradhatnak.

Hirdetés