Egy órával korábban kell idén feltámadnia Jézusnak, idős nőt vágott a földhöz az AUR-sátor – nagyszombati hírek

Ionopotchivanoc Iohannis pedig magyarul és németül is elfelejtett, csak románul kívánt kellemes húsvétot a kisebbségeknek.

Hirdetés

El ne késsen a templomból: vasárnap megint átállítjuk azt a rohadt órát

Idén még a Jézus Krisztus feltámadásához szükséges három napból is sikerült ellopnunk egy órát: szombatról vasárnapra virradóra áttérünk a nyári időszámításra, vasárnap hajnali 3 órakor hirtelen 4 órára ugranak az időmérő eszközeink, így aztán március 31-ike az év legrövidebb napja lesz. Akinek internetre csatlakoztatott okostelefonja van, és azon követi az idő múlását, annak semmit nem kell tennie, hiszen ezek az eszközök automatikusan átállítják magukat, a hagyományos órákkal rendelkezőknek azonban résen kell lenniük, nehogy elkéssenek a vasárnapi miséről/istentiszteletről, aminek húsvét lévén kiemelt jelentősége van. A locsolókat epedve váró lányoknak is gyorsabban kell idén hímezni a tojásokat, hiszen egy órával kevesebb idejük lesz az előkészületekre, mint általában. Húsvéthétfőn a „11-kor Micikéékhez még be lehet menni” jelmondattal még egy utolsó kör pálinkát elfogyasztani vágyó locsolók is jobb, ha előre kiszámolják maguknak (aznap este már nem fog menni), hogy a régi szép időkben (még a múlt héten) az a 11 óra még csak 10 volt, 10-kor pedig még Lakatos Fannikáékhoz is be lehet menni locsolni, igaz, hogy Lakatosné olyankor már eléggé zsörtöl, és ha nem tetszik neki a locsolóvers, az ajtóból vágja utánad a tojást. Az már rég köztudott, hogy az óraátállítás egy púp a hátunkon, az egészségünkre, sőt a gazdaságra nézve is káros, és az EU is régóta tervezi már, hogy lemond róla, ez azonban idén sem történt meg, így szegény Jézusnak is iparkodnia kell a feltámadással.

Idős nőt vágott a földhöz az AUR-sátor

Súlyos baleset történt a Suceava megyei Gura Humorului városában, és már megint a politika és a választási év a hibás. Az törtét, hogy az erős szél, hopp, felkapta az amúgy is feltörekvő széljobb AUR sátrát, majd rádobta egy idős, 82 éves hölgyre, aki ennek következtében a földre zuhant, és erősen beverte a fejét. A félig eszméletlen nőt egy SMURD-egység részesítette elsősegélyben, majd a Suceva Megyei Kórházba szállították, a mintegy 34 kilométerre fekvő megyeszékhelyre. A kórház szóvivője szerint a páciens zavart állapotban érkezett meg hozzájuk, az előzetes vizsgálatok szerint nem kizárt, hogy nemcsak feji sérüléseket, de agykárosodást is szenvedett, így be is utalták a neurológiai osztályra. A helyi média beszámolója szerint a rendőrség vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására.

Magyarul és németül is elfelejtett Klaus Iohannis

Az államfő most szombaton is köszöntötte a húsvétot a nem ortodox, azaz a nyugati kereszténység rendtartása szerint ünneplő állampolgárokat, ám a korábbi évekhez képest a gesztusértékű magyar, illetve német nyelvű köszöntés elmaradt. Ahogy a Krónika is megírta, a szász származású, evangélikus vallású Iohannis – aki vallása szerint szintén most ünnepli Krisztus feltámadását – 2020-as videóüzenetében még a saját szájával is elmakogta, hogy „kelemezs huzsveti unnepekot”, 2022-ben már csak írásban „vállalta” a magyar, illetve német nyelvű köszöntést, az idei választási évben azonban végképp elhagyta minden nyelvérzéke, és csak román nyelven köszöntötte a kisebbségeket húsvét alkalmából. Bár mondjuk ez legyen a legnagyobb bajunk…

Hirdetés