Egy oltásszkeptikus koronafertőzött „saját felelősségre” a második esélyét is eljátszotta – meghalt

Az orvosok hetekig küzdöttek az életéért, mégsem hallgatott rájuk, és inkább elhagyta a kórházat…

Hirdetés

Az oltásellenesség, a vírustagadás, az álhírek és az orvosokban való kétkedés jelenleg nagy divat, de sajnos könnyen az életünkbe kerülhet. Mi is írtunk korábban arról a 34 éves férfiról, aki úgy tudta, hogy a koronavírus elleni oltások halálos mérgek, sőt arról is meg volt győződve, hogy a lélegeztetőgépre kötött betegeknél az oxigén szétroncsolja a tüdőt. A férfi majdnem túl későn ment kórházba, miután elkapta a koronavírust, és a betegség súlyos formája fejlődött ki nála, az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért, most mégis meghalt – mégpedig a saját hibájából.

A férfi egy olaszországi nyaraláson kapta el a vírust, ami pár nap alatt leverte a lábáról. Hazaérve megpróbálta otthon kiheverni a betegséget, ám állapota miatt kénytelen volt kórházba menni, ott pedig hamarosan intenzív osztályra és lélegeztetőgépre került.

Az orvosok hetekig emberfeletti küzdelmet folytattak az életéért, és kész csodának tartották, hogy a férfi végül lélegeztetőgép nélkül is képes volt levegőt venni. A halálból visszatért férfi augusztus 30-ikán, a temesvári járványkórház által közzétett videóban mesélte el, micsoda kínokat élt át, hogy minden nap azt hitte, meg fog halni, pedig soha nem gondolta volna, hogy a Covid-19 ilyen súlyos formája alakulhat ki nála.

Azt is mondta, hogy most már saját bőrén tapasztalta meg, hogy jobb az oltás, mint egy ilyen ronda betegség.

Hirdetés

Aztán eltelt egy hét és tegnap (hétfő) a férfi, akit csodával határos módon mentettek meg az orvosok, saját felelősségére elhagyta a kórházat, hiába figyelmeztették, hogy még mindig rossz bőrben van, és orvosi felügyeletre van szüksége. Hajthatatlan volt, így azt tanácsolták neki, hogy legalább a várost ne hagyja el, ő mégis hazavitette magát a családjával a Temesvártól 60 kilométerre lévő Egresre. Rosszul lett, de mire e mentők a helyszínre értek, már késő volt. Valószínűleg egy vérrög végzett vele, amely tüdőembóliát okozott.

Cristian Oancea, a temesvári járványkórház igazgatója teljesen elképedt az eseten. Mint mondta 5–6 embere dolgozott hetekig azon, hogy megmentsék a páciens életét, ő mégis fittyet hányt a tanácsaikra, és belehalt a konokságába. Oancea szerint egészen elképesztő, eddig sosem látott társadalmi jelenségek mennek végbe, rengetegen kerülnek a hamis hírek bűvkörébe, emiatt pedig nem bíznak az orvosokban.

„Az én véleményem az, hogy elvesztettük a harcot a koronaszkeptikusokkal szemben” – vonta le a keserű következtetést a kórház vezetője.

Hirdetés