fotó: Pixabay

Egy megyében már rájöttek a népek, hogyan lehet átverni a rendszert ingyen koronatesztekért

Találékony polgártársaink külföldre mennének nyaralni, ám a tesztért mégsem fizetnének…

Hirdetés

A Vrancea megyeiek, akik külföldre készülnek épp nyaralni, csak füllentenek egyet a kórházban, és már készül is az ingyen koronatesztjük, amivel – ha negatív – már mehetnek is mondjuk Görögországba.

Konkrétan azt hazudják, hogy elvesztették a szaglásukat és az ízérzékelésüket – ami a Codiv-19 egyik jellemző tünete – amit nem nagyon lehet orvosilag leellenőrizni. Mármint az ellenőrzés abból áll, hogy az orvos megkérdezi, valóban elvesztette-e a delikvens a szag- és ízérzékelését, mire a delikvens szemlesütve odanyilatkozza, hogy igen – és ennyi.

A megye azonban már így is túl van fertőzve (1 785 koronás), így a focşani-i Szent Pantaleon kórház járványosztálya nagyon is túlterhelt, ám egy bazi nagy görög nyaralásért cserébe a cél szentesíti az eszközt – felelős polgártársaink inkább átverik a túlterhelt rendszert, minthogy kipengessenek 100 eurót egy magánklinikán a tesztre.

Elena Codruţa Neagu, a kórház igazgatója szerint a múlt hét végén olyan is volt, hogy egy nap alatt 50-en is bejöttek, és azt hazudták, hogy egyáltalán nem érzik a fokhagymás pacal ízét-bűzét – ami azért teljesítmény. Az egészségügyi intézménynek ráadásul egyetlen PCR tesztgépe van, amin napi max. 100 tesztet lehet lefuttatni (jobban mondva már vettek még egyet, csak az nem működik adminisztratív hülyeségek és személyzethiány miatt).

Ráadásul a nyaralásról frissen hazatérők is egyre többen keresik meg őket megfázásos tünetekkel, pedig maradhattak volna nyugodtan otthon is, elvégre világjárvány van.

Hirdetés

A kórház alkalmazottai közül jelenleg csak négyen koronások (volt olyan is, hogy egyszerre 40-en dőltek ki a vírus miatt), ám amúgy is gyengén állnak humánerőforrásból.

Szóval szép az élet Vrancea megyében is…

Hirdetés