Illusztráció

Audi Q8-ast vagy BMW X7-est kért megvesztegetésként az STS volt vezetője, készpénzt kapott, sokat

A tartalékos tábornok elővigyázatos volt, UV-lámpát is vitt magával a 75 ezer euró átvételéhez. Még nála volt a kenőpénz, amikor a DNA tetten érte.

Hirdetés

Az utcán érték tetten szerdán a korrupcióellenes ügyészek a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) volt igazgató-helyettesét, Florin Mihalache tartalékos tábornokot, nem sokkal azután, hogy egy vállalkozótól átvett 75 ezer eurónyi kenőpénzt. A Hotnews nyomozásközeli forrásokból úgy tudja, a tábornok tavaly augusztus óta próbálta rábeszélni üzletember-ismerősét, vegyen neki egy Audi Q8 vagy egy BMW X7 típusú autót, cserébe pedig beveti a befolyását egy másik üzletembernél egy jogvita elsimítása érdekében.

Mihalache belement, hogy luxusautó helyett 75 ezer eurót kapjon, amiből simán megvehette volna magának a vágyott járművet. Arra is gondolt, hogy egy fiktív kölcsönszerződéssel fedezze a „szolgáltatásáért” kapott pénzt eredetét, sőt, a pénz átvételekor még UV-lámpát és gumikesztyűt is vitt magával, és egyenként megvizsgálta a 310 darab bankjegyet, nehogy jelölt pénz legyen.

Nem sokkal a művelet lebonyolítása után kapta el a DNA, és azonnal őrizetbe is vette. Várhatóan csütörtökön kérvényezik 30 napos előzetes letartóztatását, pénzmosás és befolyással való üzérkedés vádjával.

Florin Mihalache egyébként 2001-2005 között volt a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) igazgató-helyettese, még Ion Iliescu idején. Úgy tűnik, azóta is igyekszik a maximális szinten haszonsítani kapcsolatait.

Hirdetés