Fotó: Veres Nándor / Székelyhon

Egy hét alatt hét Kovászna megyei iskola kényszerült hazaküldeni a diákokat

Vörös forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás ezekben a tanintézményekben.

Hirdetés

Hétfőtől vörös besorolást kapott hét Kovászna megyei oktatási intézmény, ami azt jelenti, hogy kizárólag online tartják meg ezentúl az órákat – tájékoztatott tanfelügyelőség. A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Puskás Tivadar Szakközépiskola, illetve az adminisztrálása alá tartozó Kós Károly szakiskola, az Egészségügyi Posztliceális Iskola, az oltszemi kisegítő iskola és gyermekotthon kényszerült arra, hogy felfüggessze a hagyományos oktatást, miután több diák, illetve egy pedagógus is megfertőződött. A dálnoki óvodát és iskolát azért záratták be, mert az egész településen magas a fertőzöttség, az elmúlt két hétben a lakosságarányos fertőzési ráta meghaladta a 3 ezreléket.

Az oltszemi nevelőotthonban 16 állami gondozott és egy nevelő betegedett meg, mindannyian tünetmentesek. Fertőzöttségük a két hetenként kötelező módon elvégzett tesztelés révén derült ki.

Kovászna megyében egy héttel ezelőtt még egyetlen iskola sem kapott vörös besorolást, 220 intézmény a zöld, 83 pedig a sárga forgatókönyv szerint kezdte az oktatást. Hétfőtől 209 iskola zöld, 87 sárga, 7 pedig vörös kategóriában folytatja a tanévet. Minden héten felülvizsgálják a besorolásokat.

Hirdetés