Egy helyi rendőr összekeverte a Jézuskát a géppuskával, és megbüntette a segítségért kiáltozó éjjeliőrt

Jöttek az ócskavastolvajok kirámolni a műemléképületet, az őr kiabálni kezdett, erre ő lett a hunyó. ¯\_(ツ)_/¯

Hirdetés

Azt ismerik, amikor megy a rendőr a sivatagban és megbünteti a kígyót, amiért nincs lába?

Az semmi!

Iași-ban egy helyi rendőr megbüntetett csendháborításért egy éjjeliőrt, amiért az a tolvajok jöttére elkezdett segítségért kiabálni.

Kihagyok egy üres sort, hogy legyen ideje ezt megemészteni, aztán leírom a sztorit hosszabban is.

 

Szóval van Iași központjában egy híres műemléképület, a múlt század első évtizedében épült Braunstein-palota, amelyet épp 4,1 millió euróból újítanak fel uniós forrásokból. Na most gondolhatják, hogy emiatt éppen tele van azokkal a fémszerkezetekkel, amelyeket a vasbetonba szoktak tenni a szakik, meg hát egyebekkel is. 4,1 milkóból (euró) jó sok ilyen cuccot lehet venni, úgyhogy egyik éjjel meg is érkezett a helyszínre egy Fémipari Termékek Térítésmentes Eltulajdonítására Szakosodott Brigád (FTTESZB – vö.: ócskavastolvajok), hogy térítésmentesen eltulajdonítsák az ott fellelhető fémipari termékeket, inkluzíve a kovácsoltvas lépcsőkorlátot, és az őr kulcscsomóján függő sörnyitót.

Ekkor kezdett el szegény éjjeliőr torkaszakadtából kiabálni, hogy valaki segítsen már neki, majd értesítette a rendőrséget, és dulakodott egy kicsit a tolvajokkal, miközben tovább kiáltozott segítségért.

Hirdetés

A helyszínre kiérkező helyi rendőrnek pedig vágott az esze, mint a szemüvegtok, villámgyorsan felmérte és átlátta a helyzetet, valamint foganatosította a bünt. törvénykönyv vonatkozó paragrafusa szerinti intézkedést: megbírságolta az éjjeliőrt, mert hát minek üvöltözik ott neki éjnek évadján.

Amikor a polgármester, Mihai Chirică megtudta a dolgot, dühében olyan gyorsan megírta a helyi rendőr elbocsátólevelét, hogy majdnem kigyulladt a papír. Még azt is mondta, hogy az államnak és szerveinek azért nincs tekintélye, mert egyesek ennyire összekeverik a Jézuskát a géppuskával.

A Iași-i helyi rendőrség egyébként nem csak most volt a helyzet csomolungmai magaslatán: augusztusban az állomány két tagja hivatalos intézkedés foganatosításának keretében LEERESZTETTE egy helyi fiatal biciklijének kerekeit, nehogy zavarni tudja a környék lakóit.

(Na, hány rendőr kell egy bicikli kerekeinek leeresztéséhez? Na?)

Hirdetés