Egy férfi öngyilkos akart lenni, egy másik infarktust kapott a havi számlától

Az energiaárak elrobbanása, és a szolgáltatók kapzsisága lassan már emberéleteket követel.

Hirdetés

Tudtuk, hogy durva lesz az idei téli szezon az energiaárak kontrollálhatatlan emelkedése miatt, de nem sejtettük hogy ennyire. Az elmúlt nap során két durva eset is történt: egy Gorj megyei férfi öngyilkosságot kísérelt meg, egy brăilai lakos pedig szívinfarktust kapott a havi számlája láttán.

Előbbi egy 800 lejes villanyszámlát kapott kézhez, és mivel a teljes jövedelme havi 120 lej szociális segélyben merül ki, úgy érezte, hogy ennek a földi életnek már nincs semmi értelme. A férfi fia rémülten hívta fel Turburea község polgármesterét azzal, hogy apja megpróbált egy késsel végezni magával, miután kibontotta a számla borítékját. A polgármester orvosi segítséggel sietett a helyszínre. Szerencsére a szúrt seb nem volt életveszélyes, az elöljáró pedig igyekezett megnyugtatni a férfit, hogy majd csak találnak valami megoldást.

A másik férfinak egy 2000 lejes gázszámlát kézbesített a postás, amitől annyira rosszul lett, hogy a felesége azonnal kihívta a mentőket. Az orvosok infarktust állapítottak meg nála, és azt tanácsolták, hogy próbálja megőrizni a nyugalmát. Ami ilyen számlák mellett nehéz lesz.

A férfi szerint a korábbi számlákhoz képest tízszeres árat szabott ki neki a szolgáltatója, amivel szerinte gúnyt űznek az előfizetőkből.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter egyébként könyörtelen szankciókkal fenyegette meg az energiaárak befagyasztásáról, illetve kompenzálásáról szóló törvényt kapzsiságból kijátszó szolgáltatókat, és azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy ne fizessék ki a gyanús számlákat. Itt van néhány tipp arra nézve, milyen esetekben nincs rendben a havi számlája.

Hirdetés