Egy dolog biztos: ha a minisztérium belevág egy maszkbizniszbe, abból DNA-ügy lesz

A hátrányos helyzetűeknek szánt maszkok beszerzése már startból cirkusszal indult, s nem kizárt, hogy botránnyal fog befejeződni.

Hirdetés

Az már a hónap elején kiderült, hogy a hátrányos helyzetűeknek szánt maszkok beszerzéséből orbitális nagy cirkusz lesz, szerdán viszont kiderült, hogy még az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) is szimatolni kezdett az ügyben.

Röviden arról van szó, hogy az egészségügyi minisztérium még augusztus 11-én szerződést kötött egy Naguma Medical Supply nevű céggel 103 millió maszk beszerzésére, azt viszont kár volt rögzíteni, hogy egy héten belül megérkezik a teljes szállítmány, mert szeptember elején még a fele sem lett átadva.

Ekkor aztán a kormány szerződésbontással, a cég pedig perrel kezdett fenyegetőzni, s a vége az lett a történetnek, hogy múlt szombaton végül megérkezett a többi maszk is.

A DNA viszont azt gyanítja, hogy valami nagyon nincs rendben ezzel a tranzakcióval, és el is kérte a teljes dokumentációt az egészségügyi minisztériumtól – ezt Nelu Tătaru minisztertől tudjuk.

A szaktárca amúgy már a saját embereiben sem bízik, ez onnan látszik, hogy az ügyben belső vizsgálatot is indítottak már. Természetesen nem ez az egyetlen korrupciógyanús ügylet, a DNA a minisztérium beszerzésekkel foglalkozó vállalata (Unifarm) körül is vizsgálódik, erről itt írtunk részletesen.

Hirdetés