Egy apa segít, ahol tud: Daea utolsó miniszteri húzásával is csak ezt tette

Elhagyva a süllyedő hajót, a mezőgazdasági miniszternek még jutott arra ideje, hogy mentőövet dobjon a családi vállalkozásnak.

Hirdetés

Hasznosan töltötte utolsó napjait a mezőgazdasági minisztérium élén Petre Daea: egyik utolsó rendeletével még átvitt egy nagyobbik lányának kedvező rendeletet, melyet az egyik államtitkárával íratott alá. Az október 30-i határozat arról rendelkezik, hogy ezentúl egy bizottságon keresztül, pályázati kiírás nélkül, akár 49 évre lehessen meghosszabbítani a haltenyészetekre vonatkozó koncessziós szerződéseket, amennyiben a felek megegyeznek erről.

Nehezen képzelhető el, hogy véletlen: Petre Daea nagyobbik lánya, Elena-Larisa Popescu éppen egy olyan vállalkozás tulajdonosa, melyet kedvezően érint az új rendelkezés. A Dâmbovița megyei Crevedia nevű településen a 2000-es évek óta működtet halgazdaságot, és a három halastó egyikének koncessziós szerződése éppen a közeljövőben jár le. A rendelettel a családi vállalkozás anélkül használhatja még 49 évig az állami tulajdonban lévő, közvetlenül a mezőgazdasági minisztérium alá tartozó 650 hektáros tavat, hogy pályázati eljárást írnának ki rá.

A g4media szerint ráadásul 2006-ban Petre Daea lánya jóval áron alul vásárolta be magát a Piscicultorul nevű részvénytársaságba.

Meglepődött ezen valaki?

Hirdetés