Egészen elképesztő: egyesek konzulátusi időpontfoglalásokkal is hülyére tudják keresni magukat Olaszban

A deszkurkörec román seftelők leleményessége egyszerűen nem ismer határokat.

Hirdetés

Az egyszeri dolgozó kisember ilyenkor csak ül és levegőért kapkod: egyszerűen hihetetlen, hogy egyesek micsoda trükkökkel képesek több ezer eurót összegyűjteni feketén anélkül, hogy megerőltetnék magukat a melózással.

Olaszországban például működik például egy olyan hálózat, amely az amúgy ingyenes a konzulátusi online-időpontfoglalásokkal seftel. A látszólag ártatlan módszer kiválóan működik:

  • a külföldön dolgozó román állampolgárnak a www.eConsulat.ro honlapon kell sorszámot kérnie, amennyiben elintéznivalója akad a külképviseleten, de a rendszer annyira le van terhelve, hogy ha szerencséd van, leghamarabb négy-öt hónap múlva kapsz időpontot;
  • itt jönnek be a képbe a leleményes srácok, akik a rendszer bénázásait kihasználva lefoglalnak egy csomó időpontot – néha fiktív nevekre –, majd az ügy komplexitásának függvényében vagy a sürgőssége alapján jó kis sorszámoknak árat szabnak és ügyesen eladják ezeket;
  • -egy jó kis sorszámot az sürgősségétől függően 50-től 100 euróig terjedő összegért lehet megvásárolni;

A Digi24 átfogó anyagot készített az új üzletelési módszerről, melyből többek közt az is kiderül, hogy egy jobb napon a seftelők akár 2000 eurót is be tudnak gyűjteni, például Milánóban, ahol naponta legtöbb 20 ügyfelet fogadnak a román külképviseleten.

Ez nagyjából 40 000 euró havonta, s ha arra gondolunk, hogy Olaszországban hét konzulátus is működik…, szóval elég jó bulinak tűnik a dolog. A hírtelevízió kiszimatolta, hogy a módszer már Angliában és Spanyolországban is terjed.

Hirdetés