Édesvízi tahók: egy motorcsónak telibe talált egy négyevezős kajakot a Dunán (VIDEÓval)

Az eset Orsovánál történt. Hála Istennek, emberéletben nem esett kár.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A nyomozás során kiderült, hogy a kajakon átrobogó motorcsónak kormányosa nyugalmazott határőr, a kajakos fiatalokat kimentők egyike szintén, csak még aktív. A kajakgázolót nem vették őrizetbe, a jogsiját sem vették el (amit, őszintén, nem értünk), a baleset pillanatában nem volt ittas, minden hivatalos papírja rendben volt. Könnyű testi sértés miatt azonban vádat emeltek ellene.

Úgy látszik, az országútihoz hasonlóan a vízi közlekedés is kitermeli a maga bunkóit, akik mennek, mert nekik mindenhol áll a zászló, és nem nézik, ki, mi akad az útjukba.

Egy ilyen eset történt kedden a Dunán, Orsovánál, a Cserna-öbölben. Egy vakációzó család épp sétahajókázott. Egyikük telefonjával filmezte a látványt, többek közt azt is, hogy jobbra egy négyevezős kajak hasítja a vizet.

Egy adott pillanatban feltűnik a felvételen egy motorcsónak, amely nagy sebességgel közeledik szemből. Aztán, amint a csónak közelebb ér, kiáltásokat is hallani jobbról, a kajak irányából, ám hiába. És persze, hogy a tahó csónakos telibe találja a közben félreigyekvő, azaz neki keresztbe álló kajakot.

Hála Istennek, nagy baj nem történt. A hajókázó család azonnal az ütközés helyszínéhez kanyarodott, a négy kárvallott felmászott a fedélzetre. Mint kiderült, sportolók voltak, az orsovai tengerészeti líceum diákjai, akik edzeni indultak a Dunán. Egyikük könnyű horzsolásokat szenvedett az ütközés során.

Hirdetés

A víziralizókat időközben kihallgatta a rendőrség. Nekünk meg az jut eszünkbe, hogy hála Istennek, kevesebb tahónak van motorcsónakja, mint autója.

Az akció 1 perc 40 másodpecnél kezd élesedni az alábbi videóban:

Hirdetés