Eddig csak az aszfalt hiánya miatt volt gond egy váradi utcával, de most már villanyoszlopokat is állítottak a közepébe

Mert a jóból sohasem elég.

Hirdetés

Igaz, hogy az utóbbi években Nagyvárad amolyan popsztárként szerepelt a fősodratú médiában a város- és infrastruktúra-fejlesztés, illetve a belváros rehabilitációja kapcsán, ám azért a Pece-parti Párizsban sem minden fenékig tejföl.

Bizony itt is akadnak elfuserált munkálatok, illetve érthetetlen döntések.

Mint például az Oncsa-telep egyik utcája, ahol a lakókat már évek óta hitegeti az önkormányzat, hogy előbb-utóbb majd csak leaszfaltozza az úttestet.

A városi közgyűlés már 2019-ben jóváhagyta az utca leaszfaltozását, de eddig nem kezdték el.

Egyszer azért, mert az önkormányzatnak ki kellett sajátítania egy telket, ezt követően meg azért, mert végül nem jutott rá pénz.

Így aztán a lakók arra vannak kárhoztatva, hogy tengelytörő kátyúk, pocsolyák és halmok között szlalomozzanak.

De ennek most vége.

A kátyúk, pocsolyák és halmok mellé ugyanis most még villanyoszlopokat is kaptak.

Hirdetés

Egyenesen az út közepére.

A áramszolgáltató ugyanis – rákészülve az aszfaltozásra – áthelyezte az oszlopokat.

Hogy miért pont az úttest közepére – azért, mert a tervek szerint előbb-utóbb az lesz az útpadka, vagy egyszerűen mert jó ötletnek tűnt – nem derült ki.

Az ott lakók persze jelezték az önkormányzatnak, hogy nem feltétlenül ezt értették az alatt, hogy szeretnék a környék infrastruktúrájának fejlesztését, a városháza azonban egyelőre csak a vállát vonogatja, hogy az időjárás egyelőre nem teszi lehetővé a munkálatok elkezdését.

Addig esetleg pénzt kereshetnek a sajátos arculatú utcával, autós akadálypályaként üzemeltetve az oszlopok szabdalta útszakaszt.

Hirdetés