Illusztráció: Pixabay

Durva gémer-fülhallgatókat vásárolt az önkormányzat az otthonról dolgozó hivatalnokoknak

Másképp már nem élvezhető a Pasziánsz, vagy mi van?

Hirdetés

Ezért nem szabad a rendszergazdára bízni a beszerzéseket. Cégeknél, hivatalokban köztudomású, hogy a rendszergazdák lusták, tiszteletlenek, a szerverszobában esznek, cigiznek, gyakran másnaposak, és amikor nem ezt csinálják, hülye lövöldözős játékokkal játszanak.

Nem tudunk másra gondolni, mint hogy a rendszergazdára bízták a fülhallgatók beszerzését a gyulafehérvári városháza több alkalmazottjának. Különben az otthonról dolgozó kollégák nem tudnák 7.1-es surround rendszerben hallgatni a Windows-rendszerhangokat, a Pasziánsz püttyögését és a többi kollégát a cseten. Ja, esetleg az ügyfeleket, a zembereket.

Somic G941 7.1 Surround

Márpedig a tíz darab Somic G941-es fülhallgatónak ezen kívül rezgő funkciója és LED-es fényjelző rendszere is van, ezek pedig köztudottan kiválóan alkalmasak a Fortnite karcosabb osztályvezetői, netán a polgármesteri utasítások közvetítésére és hangulatszínezésére.

Az elektronikus közbeszerzési rendszer (SEAP) adatai szerint a gyulafehérvári városháza összesen 1 075,5 lejt, tehát darabonként 107,5 lejt fizetett a ketyerékért, mégpedig az Emag online kereskedelmi platformot működtető Dante International cégnek. Ez az összeg nem is olyan magas, sőt, láthatóan árkedvezményt is kaptak, mivel az Emagon jelenleg 127,99 lejért vesztegetnek egy ilyen fülhallgatót.

Viszont a termékek így is fölöslegesek, az extra funkcióik abszolút nem szükségesek a hivatali munkához, amit kiválóan el lehetnek végezni legfeljebb fele ennyiért beszerezhető mikrofonos fülhallgatóval is.

Hirdetés

Mert ha szétnézünk kicsit a SEAP-on, ott van például a bukaresti kataszteri hivatal, ők 1200 lejért 20 darab fülhallgatót vásároltak (igaz, az is játékos fülhallgató, bár rezgés meg LED-es parasztvakítás nincs rajta).

Na de, így jár, aki a lusta, részeges stb. rendszergazdával szerezteti be az eszközöket. Mert arra gondolni sem merünk, hogy a beszerzési döntést egy igazi közszolgálatban, tisztességben helyt álló, közösségéért dolgozó, a közpénzt hasznosan elkölteni próbáló városházi felelős hozta meg.

Hirdetés