Dagad az oltásmutyi-botrány, már bírságolnak is a potyázók miatt

Kiderült, hogy egy kisvárosban már 563-an kapták meg a vakcinát soron kívül, de Maros megyében és több más helyszínen is vizsgálat indult a rendellenességek miatt.

Hirdetés

Valaki főzhetett egy erős kávét Vlad Voiculescu egészségügyi miniszternek szerdán, mert jól felébredt tőle és bejelentette, ellenőrizni fogják az oltásközpontokat, miután kiderült, hogy országos szinten 1353 személy jogtalanul kapta meg eddig a koronavírus elleni védőoltást.

Az ellenőrzőosztagok akcióba is lendültek, a Suceava megyei Radócon például

már ki is osztották az első, 5000 lejes bírságot a helyi oltásközpont vezetőjének,

ott például már 563 olyan személy oltatta be magát, aki csak a harmadik szakaszban lett volna jogosult. Az is kiderült időközben, hogy az oltásra jelentkező személyeket „elfelejtették” ellenőrizni a számítógépes adatbázisban, de az oltásra előjegyzett személyek listáján sem szerepeltek.

A Székelyhon csütörtökön arról írt, hogy

a Maros megyei egészségügyi igazgatóság is vizsgálatot indított,

Hirdetés

miután kiderült, hogy a kampány első szakaszában legalább két személyt törvénytelenül oltottak be. Az egyelőre nem derült ki, hogy ez melyik településen történt. Hasonló ellenőrzés indult egyébként Ilfovban is, ahol a hírek szerint az oltási folyamat során több rendellenességre is fény derült.

Szerdán az is eldőlt, hogy február elsejétől az amerikai gyártmányú Moderna vakcinát is bevetik az oltásközpontokban, erről már azt is tudjuk, hogy 28 nap után kell beadni az emlékeztető oltást.

Hirdetés