Csütörtöki hírmix: Drogért tört be a kórházba a drogos sofőr drogdílere. Lelőttek egy medvét Korondon. Nő a minimálbér

Csütörtökön bevitték kihallgatásra a tengerparti gázoló drogos sofőr drogdílerét, de előtte még betört egy kórházba kábítószerért. Korondon megpróbáltak elhajtani az utcákról egy medvét, de rátámadt a hatóságiakra, így kénytelenek voltak lelőni. Októbertől nő a minimálbér.

Hirdetés

Lelőttek egy medvét Korondon

Hiába próbáltak többször is elhajtani egy utcákon bóklászó medvét Korondon, szerdán rátámadt a hatósági emberekre, így kénytelenek voltak lelőni – írja a Székelyhon.

A medve az utóbbi időben többször is feltűnt Korond utcáin, de eddig sikerült elkergetni, legutóbb kedden, Aztán szerdán megint feltűnt az állat, a katolikus templom környékén és egy csendőrökből, az állatorvosból, vadászokból és a községháza képviselőiből álló csoport ismét megpróbálta elkergetni. De a medve agresszívvá vált, rárontott a csoportra, így kénytelenek voltak lelőni. Az állat pár méterre volt az emberektől, amikor összerogyott.

Ravasz Ferenc korondi alpolgármester szerint nem az volt a cél, hogy a medvét elpusztítsák, de nem volt mit tenni, mert az állat veszélyessé vált a község lakóira.

További részletekért kattintson át a Székelyhonra.

Lehet még fokozni a drogőrületet: betört egy kórházba kábítószert szerezni a tengerparti drogos gázoló dílerje

Csütörtökön vitték kihallgatásra a Szervezettbűnözés- és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) bukaresti székhelyére azt a 19 éves fiatalt, aki augusztusban kábítószer hatása alatt vezetve Vama Veche közelében belehajtott az út szélén gyalogoló fiatalok csoportjába, aminek nyomán ketten a helyszínen meghaltak, többen pedig megsérültek.

A fiatalember ismerőse, akitől a kábítószereket vásárolta, a csütörtökre virradó éjszakán betört a bukaresti Floreasca Kórházba, hogy kábító gyógyszereket szerezzen. A fiatal férfi saját bevallása szerint drog és alkohol hatása alatt volt, amikor a közösségi oldalára kitett videóban a helyszínről jelentkezett be. A fiatalember szelfivideón rögzítette, amint a kórházban gyógyszerek után kutat. „Betörtem a Floreasca Kórházba. Üres, senki nem tudja, hogy itt vagyok. Megyek kábítószert lopni, ezeknek mindenféle drogjuk van valahol bezárva” – mondta a fiatal.

A kórház szóvivője reggel megerősítette, hogy az alkalmazottak feldúlva találták az intézmény adminisztratív irodáit. A falakon graffitikat, több ajtót pedig felfeszítve találtak. A jelek szerint a behatoló a kórház gyógyszerraktárát kereste, de oda végül nem sikerült behatolnia. Magával vitt azonban néhány infúziót.

A fiatalember alig néhány órával azelőtt követte el a betörést, hogy csütörtökön őt is bevitték kihallgatásra a DIICOT-hoz. Korábban már volt dolga a hatóságokkal, pár hónapja ugyanis drogbirtoklás miatt indult ellene vizsgálat, de végül nem emeltek vádat ellene, mivel csak kis mennyiségű kábítószert találtak nála.

Októbertől nő a minimálbér, januártól pedig új nyugdíjtörvény lesz

Hirdetés

A jelenlegi havi bruttó 3000 lejről 3300 lejre emelkedik október elsején a minimálbér összege – erősítette meg csütörtökön az Antena 3 televízióban Adrian Cîciu beruházásokért és európai projektekért felelős miniszter. Az építőiparban 4000 lejről 4500 lejre emelkedik a minimálbér.

A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány azt akarja, hogy 2024. január 1-jén életbe lépjen az új nyugdíjtörvény, amelynek célja a méltánytalanságok megszüntetése. Igazságtalan, hogy emberek ugyanazért a munkáért eltérő nyugdíjat kapjanak, ezt akarja a kormányzat orvosolni – mondta.

Cîciu szerint arról egyelőre nincs szó, hogy január 1-jétól ismét nőjön a minimálbér.

Egy nappal korábban Mircea Boloș pénzügyminiszter is szólt a minimálbér emeléséről, őazonban csak a koalíción belüli elvi megállapodásról beszélt.

A bruttó 300 lejes béremelés valójában (nettó) 83 lejes bérnövekedést jelent, a többi adókra megy.

 

Hirdetés