Csapás: a koronavírus miatt idén nem hallgathatunk politikusi beszédeket március 15-én

Mi lesz így az erdélyi magyarsággal? Nagy Feróék se lépnek fel Nagyváradon.

Hirdetés

Az RMDSZ vigyáz az erdélyi magyar emberek egészségére (is), ezért lemondta az összes tömeges köztéri rendezvényét, amit március 15-re szerveztek volna. Ennek az az oka, a koronavírus terjedésének megelőzésére a hatóságok szigorították a tömegeket megmozgató nyilvános eseményeket (vasárnap az ezer főnél nagyobb ilyen rendezvényeket tiltották be, hétfőn engedélyezéshez kötötték az ennél kisebb eseményeket is).

„Az RMDSZ azt javasolja a magyaroknak, hogy március 15. alkalmából egyénileg vagy kiscsoportokban helyezzék el koszorúikat a megemlékező helyeken, így tesznek a Szövetség helyi és országos vezetői is”

– áll az RMDSZ hétfői közleményében.

Úgyhogy ha valaki politikusi koszorúzásokat és ünnepi beszédeket kíván megtekinteni és meghallgatni, idén vagy lemond erről az élvezetről, vagy megnézi a politikusok Facebook-oldalán (már ha készülnek videófelvételek a kiscsoportos momentumokról).

Az idei erdélyi március 15-i rendezvények egyik csúcspontja Nagy Feró és a Beatrice nagyváradi fellépése lett volna, ha a szervező polgármesteri hivatal és a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület nem mondja le a Szent László térre tervezett koncertet. De lemondták, szintén a koronavírus-helyzet miatt.

Hirdetés