Fotó: facebook.com/Municipiul Cluj-Napoca

Bukarest után ismét Kolozs megyében regisztrálták a legtöbb koronavírus-fertőzöttet

Országosan a napi esetszám ismét növekedni kezdett, de nem éri el a múlt heti szintet.

Hirdetés

Öt napja tartó csökkenés után ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek napi esetszáma Romániában: az elmúlt 24 órában 3697 új fertőzöttet regisztráltak 23 667 teszt alapján. Kereken egy héttel ezelőtt az ötezret közelítette a napi fertőzésszám, de akkor sokkal több tesztet végeztek el, mint most. A pozitivitási ráta ismét lecsökkent 15,21%-ra, ami azzal áll összefüggésben, hogy hétvégénként mindig kevesebb tesztet végeznek, arányaiban pedig több a fertőzött.

Szokatlanul magas az újratesztelt koronavírus-pozitívak száma (1044), de jó hír, hogy a gyógyultak száma is jócskán meghaladja a négyezret (4335).

A járvány kezdete óta 16 881 halálesetet írtak a járvány számlájára, hétfő reggel óta 156-an haltak meg, ami több, mint a duplája a hétfőn közölt elhalálozásoknak. Három áldozat a harmincas éveiben járt, ketten a negyvenes korcsoporthoz tartoztak. Nyolc esetben nem jelentették, hogy volt-e alapbetegsége az elhunytnak, egy személynek viszont nem volt más ismert betegsége.

A kórházakban jelenleg 8 783 pácienst ápolnak, közülük 1073-an szorulnak intenzív terápiás ellátásra.

Bukarest (625) után ismét Kolozs megyében regisztrálták a legtöbb fertőzöttet (294), majd Temes megye következik (225).

Hirdetés

A lakosságarányos fertőzési ráta – ahogy az alábbi ábra is mutatja – a fővárosban, illetve Ilfov, Temes és Kolozs megyékben a legmagasabb.

Hirdetés