Bréking nyúz: Temesvár hadat üzent a manelének meg a sütögetésnek!

Drága polgármesterek, ezt tetszett hallani?

Hirdetés

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere nem egyértelműen és nem mindenki számára szimpatikus. De hát mutassanak egy városvezért, akit az egész polisz imád. Legújabb parancsával valószínűleg szintén nem lesz mindenki üdvöskéje: egyes temesváriak szívébe belopja magát, mások viszont a pokolra fogják kívánni.

Hogy miért? Hát azért, mert az amúgy is nagysándori lendülettel ügyintéző polgármester hipp-hopp elrendelte a beossztottjainak: mostantól jó, ha tudják, tilos a manelézés meg a sütögetés Temesvár közterein. Igen, jól tetszett hallani. Mindegy, milyen köztéri rendezvényről van szó, aki ott miccset, flekkent, egyebet süt, sűrű füstöt és tömény konyhaszagot áraszt, illetve manelét énekel vagy bőget bármiféle hanghordozón, az kemény büntire számíthat. Pont. Ja, a zenés ajánlásoknak is annyi, kicsi barátok! Nincs többet „sakkó ezt a nótát ajánlom a drága kicsi-pici feleségemnek, meg a zannyának, meg a lovának”.

Temesvár civilizáltan fog köztéri-ünnepelni. Mit mondjunk erre? Helyes! És reménykedünk abban, hogy más multikulturális, haladó, okos, digitális városok is követik a temesvári példát.

És mindez nem csalás, nem ámítás. Itt a hivatalos parancs, ha valakit érdekel:

Hirdetés