Brassó is szeretne magának egy Untoldhoz hasonló csapatást, de okosabban csinálná

A legnagyobb elektronikus fesztiválok szervezői versenyeznek azért, hogy melyik lépjen a híres Aranyszarvas fesztivál nyomdokába.

Hirdetés

Fokozott érdeklődést mutatnak a legnagyobb hazai és külföldi elektronikus zenei fesztiválok Brassó iránt, ami nem csoda. Fekvése, megközelíthetősége, idegenforgalmi vonzereje ideális helyszínné teszi, emellett a romániai könnyűzenei életben betöltött egykori meghatározó szerepe sem elhanyagolható szempont (itt szervezték meg ugyanis 1968-71 és 1992-2019 között a nemzetközi Aranyszarvas Fesztivált, amely mérföldkőt jelentett mind Brassó, mind Románia számára).

Az önkormányzat alaposan átfontolja, hogy a várost megkörnyékező fesztiválszervezők – többek között a belgiumi Tomorrowland, a bonchidai Electric Castle, a kolozsvári Untold és a konstancai Neversea – közül melyik kapjon területfoglalási engedélyt. Allen Coliban polgármester szerint azt a rendezvényszervezőt választják ki, aki a legmeggyőzőbb pályázatot nyújtja be. A legfőbb kritérium, hogy a fesztivál fenntartható legyen, minél több bevételt hozzon a kasszába, és minél kevesebb problémát okozzon.

A jelentkezőknek egy átfogó tervet kell készíteniük, bemutatva a minél változatosabb és minél szélesebb érdeklődésre számot tartó programot, megnevezve a célközönséget, a résztvevők becsült számát, a népszerűsítési tervet, akárcsak a közüzemi igényeket. Ha mindez nem lenne elég, a pályázatban szerepelnie kell, hogy a tervezett fesztivál miként befolyásolja majd a város közlekedését, a lakók életminőségét, a csendet és rendet. Erről a kolozsváriak egészen biztosan sokat tudnának mesélni…

Hirdetés