Fotó: Ștefan Jicol/Facebook

Botrány a magas polcon: szexuális zaklatással vádolja fölöttesét egy kormányalkalmazott

A panaszos szerint a férfi őt és kollégáit is durván terrorizálja.

Hirdetés

Antonel Tănase kormányfőtitkár bejelentette, hogy vizsgálatot indít, miután Lelia Oanță, a kormányfőtitkárság alá tartozó stratégiai igazgatóság igazgatója többek között szexuális zaklatással vádolta meg fölöttesét, a közpolitikai igazgatóság vezetőjét, Ștefan Jicolt. A botrány most jó apropó arra, hogy az átlagemberek is megtudják: ezek az igazgatóságok léteznek.

A folyamatos zaklatások, fenyegetőzések tényét a hölgy közvetlen munkatársai is megerősítették, a megvádolt férfi azonban tagadja.

A Libertatea beszámolója szerint Ștefan Jicol a nőt – állítása szerint – szerelmi vallomásokkal bombázta, megpróbálta rávenni, hogy menjen ki vele sörözni, illetve menjen el vele hivatali utazásokra. Lelia Oanță azonban elhárította ezeket a kéréseket, így a férfi fenyegetni kezdte, többek között az általa betöltött poszt megszüntetésével.

A nő kollégái névtelenséget kérve megerősítették azt is, hogy Jicol naponta többször is felkereste Lelia Oanță irodáját, legtöbbször mindenféle szakmai indok nélkül.

Hirdetés

Ștefan Jicol mindent tagad, szerinte a nő nem végzi rendesen a munkáját, naponta 2–3 órákra jár be dolgozni stb.

A vizsgálat folyik.

Hirdetés