Bolyai- és Bölöni-óriásportrék marosvásárhelyi tömbházfalakon? Naná!

A város híres személyiségeiről készülnek falfestmények különböző felületeken. A remek kezdeményezésnek viszont nem mindenki örül a megyeszékhelyen.

Hirdetés

Marosvásárhely híres – magyar és román – személyiségeinek a portréját festették fel több szürke városi tömbházfalra, egy Metamorfózis nevű projekt keretében.

A remek kezdeményezésnek az a célja, hogy egy turisztikai útvonalat alakítsanak ki Marosvásárhelyen, az odalátogató turisták, és persze a helybéliek számára is – írja a Székelyhon. A terv szerint a kiszemelt felületeket többek között Bolyai Farkas és Bolyai János, Tompa Miklós, Bernády György, Borsos Tamás és Bölöni László portréi fogják díszíteni, de felkerült a falakra többek között Sorina Bota újságíró és Ioan Fiscuteanu színész portréja is.

Nem mindenki örült amúgy a hatalmas méretű falfestményeknek: Andi Gherghe kezdeményező azt mondta, amikor egy Tudor lakónegyedi tömbházfalra fel akarták festeni a városépítő Bernády György portréját, a lakók kijöttek tiltakozni, és elkergették a művészeket. A részletekért ide érdemes kattintani.

 

Hirdetés