Bölöni jól leoltotta egykori csapata szurkolóit és játékosait a magyargyűlölő hőbörgés miatt

Az elismert edzőnek nagyon nem tetszik, ami az ex-Steauánál zajlik.

Hirdetés

Kiverte a biztosítékot Bölöni Lászlónál, a ma edzőként tevékenykedő jeles egykori erdélyi labdarúgónál, hogy az egykori csapatából, a Bukaresti Steauából lett FCSB legutóbbi, Sepsi OSK elleni, amúgy megnyert kupadöntője után a szurkolók önfeledten gyalázni kezdték Magyarországot és a magyarokat, a kiscsoportos foglalkozáshoz pedig a játékosok egy része is lelkesen csatlakozott.

Bölöni – aki elsőként ért el száz válogatottságot a román nemzeti tizenegy színeiben, és az 1986-ban a jelenlegi Bajnokok Ligája elődje, a BEK döntőjét is megnyerő Steaua játékosa volt – egy interjúban keményen nekiment a klubnak a minősíthetetlen gesztus miatt.

„Két, a szívemhez közel álló csapat találkozott, és nagyon sajnálatosnak tartom azt az ostobaságot, ami a meccs után történt. Semmi köze sincs a futballhoz. Ami történt, az fényévekre van a civilizációtól. Az pedig, hogy játékosok is részt vettek benne, ellentétes egy olyan csapat elveivel, amelyben egy Duckadam, Belodedici, Lăcătuş, Tudorel Stoica, Bölöni vagy Piţurcă játszott” – jellemezte a helyzetet.

Hirdetés

Bölöni azt is elmondta, hogy az incidens után felhívta Răzvan Burleanut, a Román Labdarúgó-szövetség elnökét, hogy számon kérje, hogyan történhetett ilyesmi. Megjegyezte: persze a történtekért nem a szövetség elnöke a hibás, az viszont már az ő felelőssége lesz, ha az ügynek nem lesznek komoly következményei – és a komoly következmények azért súlyosabbak kellene hogy legyenek, mint egy öt- vagy tízezer eurós pénzbüntetés, amit a klub finanszírozója zsebből kipenget.

Hogy kellett-e hozzá Bölöni figyelmeztetése vagy sem, nem tudni, annyi azonban tény, hogy a szövetség vezetőse a fegyelmi bizottsághoz fordult a magyarellenes hőbörgés miatt.

Nem ez az első alkalom, amikor Bölöni beszól a romániai lelátókon tomboló magyarellenesség miatt: tavaly arról beszélt, hogy többek között ezért tekintik a románokat „Európa cigányainak”.

Hirdetés