Bohócálarcban, óra közben szervezett az iskolai maszkviselés elleni tiltakozást egy váradi tanár

Már készül is a feljelentés ellene.

Hirdetés

Sajátos tiltakozást szervezett a nagyváradi sportgimnázium egyik tanára az iskolai maszkviselési kötelezettség ellen: óra közben bohócálarcot öltött, és a diákokra is különféle maszkokat adott.

Az eseményről videót is készített, amelyen elmondta: így kívánja bemutatni, hogyan zajlik manapság egy óra, olyan körülmények között, hogy „a kormány arra kényszerít, hogy maszkot hordjunk, és olyanok legyünk, mint valami kis állatok a ketrecben”.

„Nézzék csak, hogyan néznek ki körülöttünk az állatkák, akik nem hagyhatják el a ketrecet. Csak öt percnyi szünetük van. A maszkot pedig nem vehetik le” – panaszkodott a tanár.

Elmondása szerint a tiltakozás ezen formáját a diákok beleegyezésével választotta, majd a Le a szájkosarat a gyerekekről! felszólítással búcsúzott, és békés maszkellenes tüntetésekre buzdított.

A hatályos rendelkezések elleni lázadozásnak már meg is van az eredménye: hamarosan bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Virgil Blage, a Bihar megyei tanfelügyelőség vezetője elmondta: a sportgimnázium már fegyelmi eljárást indított a tanár ellen, de ennyivel nem ússza meg: a tanfelügyelőségen már zajlanak az előkészületek, hogy a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt bűnvádi feljelentést tegyenek ellene.

A tanfelügyelő szerint a tanár elfogadhatatlanul viselkedett, hiszen közben az egész országban a járvány megállítása érdekében zajlanak az erőfeszítések.

Arról, hogy az akció a diákok beleegyezésével zajlott, csak annyit mondott: a gyerekek vélhetően csak a tanár nyomására mentek bele.

Elmondta azt is, hogy már kedden fel akarták függeszteni a tanárt a tisztségéből, de a hatályos jogszabályok értelmében ez nem lehetséges.

Minden esetre beidézték a tanfelügyelőségre, és a fegyelmi eljárás végéig korlátozni fogják az érintkezést közte és a diákok között.

Hirdetés