Boc egy új egyetemi kampuszról álmodozik, csak egy a baj: Kolozsváron már nincs hely ilyesminek

Pedig évek óta szükség volna rá a bentlakások hiánya miatt. Ezért most le kell ülni tárgyalni a környékbeli polgármesterekkel.

Hirdetés

Nagyszabású tervekből eddig sem volt hiány Kolozsváron, de Emil „egymillió lakosról álmodó” Boc most bedobott még egyet: mint tudjuk, több tízezer egyetemista tanul az okos városban, a bentlakások száma viszont évek óta nem elegendő, ezért

az önkormányzat egy új egyetemi kampusz megépítését fontolgatja. Csak egy baj van ezzel. 

Az agyonépített, túlzsúfolt városban egyszerűen már nincs akkora terület, melyet erre a célra használni tudnának, így annyi biztos, hogy az új központot nem is Kolozsváron építenék meg.

A kincses város polgármestere a csütörtöki tanácsülésen azt mondta, már el is kezdték a tárgyalásokat a környékbeli polgármesterekkel és az egyetemek rektoraival, további részleteket azonban nem tudtunk meg a nagy tervről. Halkan jegyeznénk meg jó reggelt kívánva, hogy

talán korábban sem ártott volna hasonló projektekben gondolkodni,

de hát a józan észt, gyakran a jó ízlést és az alapértelmezett városrendezési szabályokat is áthágó fejlesztések közepette ez valahogy csak most került terítékre.

Egyelőre tehát ennyi konkrétum derült ki az új egyetemi kampusz megépítéséről. Boc azt is hozzátette, 2050-re várhatóan Kolozsváron – a vonzáskörébe tartozó településeket is beleszámítva – egymillió lakos fog osztozni a maradék levegőn, így nem ártana ehhez igazítani az infrastruktúrát. Hát sok sikert kívánunk hozzá!

Hirdetés