Fotó: Mehedinți megyei csendőrség Facebook-oldala.

Bizarr támadás érte az orsovai határőrséget

Nem, nem az orosz flotta volt a ludas. Egy hüllő.

Hirdetés

Nehéz a dolguk mostanság a román egyenruhásoknak. A nemzetközi helyzet egyre fokozódik: egyik oldalon Oroszország feszítgeti az izmait, a másik oldalról a NATO sürög-forog (utóbbi esetben Románia afféle házigazda szerepet játszik a Fekete-tenger környékén), szóval van baj elég.

És akkor jön a hab a tortán. Az alkalmazottak szépen bemennek dolgozni a határőrség orsovai székhelyére és… viperatámadás!

A veszélyes hüllő (amely, ha jól látjuk a fenti fotón, nem is akármilyen vipera, hanem bánsági szarvasvipera) valahogy bejutott az épületbe és az érkező dolgozók ott találták az egyik irodában. Nem tudni, ki ijedt meg jobban, de tény, hogy a vipera ügyesebbnek bizonyult: becsusszant a faburkolat alá.

A határőrség alkalmazottai sürgősen riasztották a csendőrséget (pedig elvileg állatrendőrség is van Romániában, csak nem sokat hallani róluk). A csend feltehetően ilyen deszantakciókra is felkészült őrei kisiettek a helyszínre, nyakon csípték a 20 centiméter hosszú hüllőt és később szabadon engedték, nyilván a természetes élőhelyén.

Hirdetés

A béke helyreállt tehát, zavartalanul folyhat tovább a határok őrzése.

Ehhez csak annyit teszünk hozzá: jócskán felmelegedett az idő, a hüllők teszik a dolgukat, tehát ha olyan helyen járunk (nyilván nem feltétlenül az irodában), ahol viperával lehet találkozni, csak óvatosan, mert a magát veszélyben érző kígyó mar, a viperamarás pedig mérgező.

Hirdetés