Bizarr meccsen nyert Szuperkupát a Kolozsvári CFR (VIDEÓval)

Szokatlan időpont, a szokásos szétlövés és Gigi Becali világcsúcsa színesítette a döntőt.

Hirdetés

Furcsa dolgokat produkál a sportban (is) a koronavírus-járvány, így például vannak versenysorozatok, amelynek 2020-as kiírását 2021-re kellett halasztani. Többek között az olimpiát és a foci Európa-bajnokságot, de még a Román Szuperkupát is, amelyet a bukaresti szövetség

a szokásos nyári időpont helyett az idei alapszakasz és rájátszás közé szuszakolt be.

Sem a bajnok CFR, sem a kupagyőztes FCSB nem örült annak, hogy három nappal a play-off előtt még kell egy meccset játszaniuk, de becsületükre legyen mondva, igyekeztek a lehető legjobb csapatukkal kiállni.

Ez a becsület azonban csak a szünetig tartott, amikor a FCSB edzője, Toni Petrea mind az öt támadó stílusú játékosát lecserélte – ilyet sem látott a világ, amióta tétmeccsen ötöt lehet cserélni.

Alighanem Gigi Becalitól jött a parancs, hogy a sztárokat pihentetni kell a bajnokságra,

mindenesetre látványosan feladta a meccset a bukaresti csapat.
Igaz, három kolozsvári kapufa, néhány kapusbravúr és két meg nem adott büntető révén a 11-esekig azért elhúzta a meccset a FCSB, de

a szétlövésben jött ki a legjobban a rutinkülönbség: pont két szünetben becserélt fiatal hibázta el a maga lövését,

miközben a CFR veteránjai nem hibáztak. A CFR 2009, 2010 és 2018 után negyedszer nyerte meg a Szuperkupát, ebből háromszor tizenegyes párbajban. Három éve pedig, az Univeristatea Craiova ellen egy bünetőből szerzett gól döntött – akkor is Edward Iordănescu volt a vasutasok edzője, akinek egyelőre ez a két trófea alkotja a sikerlistáját.

Hirdetés

Román Szuperkupa: Kolozsvári CFR–FCSB 0-0, 11-esekkel 4-1.
A 11-esekket belőtte: Rondón, Păun, Chipciu, Camora, illetve Radunovics.
Kihagyta: Şut, Perianu.

Hirdetés