A temesvári kórház igazgatója az asszisztensek körében / Fotó forrása: facebook

Beszólt a kórházigazgató: aki nem hisz a vírusban, az ne szaladjon a kórházba, ha megfertőződik

Ne terhelje feleslegesen a kórházat, helyette inkább forduljon alternatív terápiás segítségért, mondja.

Hirdetés

A temesvári Victor Babeș kórház igazgatójának néha elgurul a gyógyszere, annyira bosszantja, hogy továbbra is vannak olyanok, akik még mindig inkább hisznek a koronavírusról szóló összeesküvés-elméleteknek, mint a járványügyi szakértőknek és az orvosoknak. Cristian Oancea azt javasolja nekik, hogy ha elkapják a vírust, melynek létezésében nem is hisznek, akkor ne szaladjanak a kórházba segítségért, ehelyett próbálják ki az alternatív terápiákat. Minek terhelnék tovább az egészségügyi rendszert azok, akik tagadják a vírus létezését, személyiségi jogaikra hivatkozva nem hajlandóak maszkot viselni és kigúnyolják a járvány megelőzése érdekében hozott intézkedéseket? – teszi fel a kérdést.

Másrészt, mindenkinek jogában áll azt tenni az életével, amit csak akar, de az orvosok tehetetlenek az ilyen emberekkel szemben. A kórházigazgató szerint több olyan páciensük is volt már, aki mindaddig nem hitt a koronavírusban, amíg meg nem fertőződött, majd miután felfogta a helyzet súlyosságát, elkezdett maszkot hordani és az orvosok pártjára állt. Vannak tehát pozitív példák is.

A vírustagadók, illetve azok, akik jogaikban korlátozva érzik magukat, kétszer is meg kellene gondolják, hogy gyilkosságnak tekinthető, ha valaki nem hord maszkot, megfertőződik, hazacipeli a vírust, és családtagok kerülnek súlyos állapotba vagy halnak meg – fogalmaz Cristian Oancea.

A temesvári kórházigazgató legutóbb júliusban nyilatkozott hasonlóan élesen, mikor egy koronavírusos férfi azért halt meg, mert megtagadta a kezelést. Akkor azt mondta, fegyver nélkül küzdenek a butasággal, a felelőtlenséggel, illetve a nemtörődömséggel, és gyertyákkal várják a vírustagadókat a kórházban. Arra utalt, hogy a kezelést megtagadókért semmit nem tehetnek, mint hogy egy gyertyát gyújtsanak, ha meghalnak.

Hirdetés