Beszólt a fogyasztóvédelem a Lidl-nek, miután 24 boltot is be kellett zárni, mert tojtak a vásárlók egészségére

Ráadásul 265 üzletben bírságolni is kellett a rendellenességek miatt. A hatóság elnöke szerint a német tulajdonú cég Romániában valamiért megfeledkezett a rendről, a fegyelemről s a fogyasztók biztonságáról.

Hirdetés

Rendesen kiakadt a Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) vezetője, miközben bejelentette, szétnéztek a német Lidl romániai boltjaiban, s hát nagyon sok helyen koszos berendezést, romlott zöldséget és gyümölcsöt, nem megfelelő tárolási körülményeket,

félrevezető címkéket port, rozsdát, penészt és bogarakat találtak.

Emiatt 265 helyszínen bírságoltak és 24 Lidl-üzletet ideiglenesen be is zártak, míg törvényes rendet nem raknak a polcaikon. Horia Constantinescu, az ANPC elnöke azt üzente a német tulajdonosoknak, hogy ne nézzék Európa pelikánjainak a romániai vásárlókat, amivel bizonyára arra kívánt utalni, hogy elvárnák, hogy

a honi kliensek számára is biztosítsanak ugyanolyan körülményeket a Lidl-bevásárlókban, mint mondjuk ott, ahonnan a cég származik.

„Ha önöknél otthon rend van és tisztaság, ezt az országot is tekintsék Európa részének. Mi is megérdemeljük ugyanazokat a körülményeket, feltételeket” – csapott az asztalra verbálisan a fogyasztóvédők országos főnöke.

Hirdetés