Befizettetik a maszk nélkül rajtakapott miniszterrel a bírságot, még ha nem is nagy összegűt

Raluca Turcan most szánja-bánja.

Hirdetés

Ha már nyilvánosságra került az ügy, és országos botrány lett belőle, nem volt más lehetőség: Raluca Turcan munkaügyi miniszter kifizeti bírságot, ami azért jár, mert egy nyilvános eseményen, számos más résztvevő társaságában megsértette a koronavírus-járvány miatt bevezetett maszkviselési szabályokat.

Mint megírtuk, Turcan nemrég, Szeben megyében vett részt egy faültetési akción, és a nyilvánosságra került képek tanúsága szerint maszk nélkül, többedmagával összezsúfolódva szállt fel egy gépkocsi platójára.

Miután az erről készült fotó bejárta a sajtót, a miniszter jelezte: ő maga kérte, hogy megbírságolják.

Ez meg is történt, és kedden este közölte, ugyan még nem fizette be a bírságot, de az értesítést már megkapta.

Egyben hamut szórt a fejére, mondván, neki is vannak a koronavírus-fertőzés nyomán elhunyt rokonai és ismerősei, és ez a betegség nem vicc.

Arról beszélt, miközben állandóan a szabályok betartására buzdított, ő maga hibázott, amire nincs mentség, ugyanakkor egy év után még azok is követhetnek el botlást, akik szigorúan betartották a szabályokat.

Közölte: megtanulta a leckét.

Hirdetés

Mondjuk, annyira nem volt nehéz a lecke, Turcan ugyanis Daniela Cîmpean, a Szeben megyei önkormányzat elnökével és négy másik személlyel együtt összesen háromezer lejes bírságot kapott, ebből a rá eső összeg 500 lej.

Sőt ha 15 napon belül befizeti, akkor csak a fele.

Vagyis a szégyen jóval nagyobb, mint a befizetendő összeg.

A bírság összege már csak azért is tűnik alacsonynak, mivel Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert, akit múlt héten a parlamentben kaptak rajta maszk nélkül, 1500 lejes bírsággal sújtották.

Hirdetés