Beállt a járványplató Romániában, 9000 és 10 000 új megbetegedés között

Az észszerű következtetés pedig mindannyiunk számára az, érdemes betartani a szabályokat.

Hirdetés

Befutottak a legfrissebb járványjelentés hivatalos adatai, amelyek igazolják, hogy a koronajárvány immár nem terjed ugrásszerűen, hanem berendezkedett arra a sokat emlegetett platóra, amely a szakemberek szerint a célzottan bevezetett korlátozó intézkedések eredménye.

További jó hír, hogy van egy mutató, amely szépen növekszik: a gyógyultak számáról van szó.

És akkor az elmúlt 24 óra adatai:

Új megbetegedések száma: 9685 új megbetegedés (első teszteredmény). Amint látszik, az egy nappal korábbi adathoz képest kicsit nőtt a szám, de nem ütötte át a plafont.

Elvégzett tesztek száma: 33 221, ebből 20 387 a járványügyi protokoll alapján, 12 834 saját kérésre. A fenti grafikon azt is mutatja, hogy az elmúlt pár napban regisztrált pozitivitási ráta egy kicsit megnőtt szombatra.

Hirdetés

Intenzív osztályon kezelt súlyos betegek száma: 1132. Hála Istennek, ez a szám nem nőtt látványosan, sőt!

Elhalálozások száma: 160. Az elhunyt betegek közül 151-en más betegségekkel is küszködtek, négy beteg esetében nem észleltek komorbiditást, öt esetben pedig nem érkezett komorbiditásra vonatkozó jelentés.

További jó hír (és ez megint a helyi karanténintézkedések eredménye), hogy a fertőzési ráta csökkenni kezdett az eddig növekedést termelő megyékben, például Szeben, Kolozs, Arad, Maros, Temes megyében. Ugyanakkor növekedést regisztráltak például Bukarestben és Bihar megyében

Hirdetés