Banki alkalmazott segítségével ürítette ki egy halott számláját két váradi alvilági figura

Apránként mintegy 1,3 millió lej vándorolt a zsebükbe.

Hirdetés

Nem is értjük, hogyan gondolhatta azt két ismert váradi alvilági figura és cinkostársuk, egy banki alkalmazott, hogy lebukás nélkül megúszhatják az egyik elhunyt bankszámlájának kiürítését. A bűncselekményre még 2020 márciusában került sor, amikor a 32 és a 43 éves gyanúsított hamisított dokumentumokkal és a már említett banki alkalmazott segítségével elérte, hogy egyikőjük felhatalmazást kapjon egy elhunyt személy banki ügyeinek intézéséhez.

Ezt követően nem sokat teketóriáztak: apránként 1 373 300 lejt utaltak át különböző bankszámlákra. A tranzakciók kusza szálai a 43 éves gyanúsított kezében összpontosultak, aki mellesleg egy több botrányban is érintett, Bihar megyében jól ismert adósság-behajtó.

A csalásra úgy derült fény, hogy a bank értesítette a rendőrséget a gyanús pénzmozgásokról, akik csütörtökön hat házkutatást tartottak Bihar és Arad megye területén. Laptopokat, adathordozókat, mobiltelefonokat, 55 ezer lej készpénzt és 657 tölténytartót foglaltak le.

A két gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, többek között csalással, okirat-hamisítással, pénzmosással, informatikai rendszer törvénytelen használatával gyanúsítják őket. A banki alkalmazottal együtt hosszú éveket tölthetnek rácsok mögött, ha az eléggé egyértelműnek tűnő bizonyítékok alapján bűnösnek találják őket.

Hirdetés