Azzal hergelik egymást a pártok, hogy ki adja majd a kormányfőt

Nagyon hiányzott már egy kis politikai farokméregetés a szemétdomb tetején, ugye?

Hirdetés

Alig múltak el az önkormányzati választások, alig hagyták abba a politikusok a csillogószemű ígérgetést, máris kezdődik a második felvonás, hiszen nemsokára indul a decemberi parlamenti választások kampánya.

A parlamenti választásoknak pedig az a tétje, hogy melyik párt hány helyet nyer a parlamentben és hogy ki alakíthat kormányt. El is kezdődött a kakaskodás, a nyilatkozatháború arról, hogy melyik párt lesz a nyerő. Természetesen minden párt azt mondja, hogy őt illeti meg a kormányalakítás nemes feladata.

Az USR-PLUS egyik parlamenti képviselője, Ionuţ Moşteanu pénteken elnyilatkozta magát a tévében és azt találta mondani, hogy természetesen ők alkalmasabbak a kormányzásra és hogy Dacian Cioloş alkalmasabb a miniszterelnöki tisztségre, mint Ludovic Orban.

Persze az ilyen kijelentések nem maradnak következmény nélkül, és egy szombaton, Temesváron tartott sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték Ludovic Orbant, hogy ő lesz-e a kormányfő a választások után is. Orban azt válaszolta, hogy a kormányfőt az a párt jelöli, amelyik megnyeri a választásokat, de rögtön azt is hozzátette, hogy természetesen a PNL fog nyerni.

Hirdetés

Kis idő múlva a PSD elnöke reagált a nyilatkozatra. Marcel Ciolacu azt írta szombat délután a Facebook-oldalán: úgy van, ahogy Orban mondta, a miniszterelnököt az a párt adja, amelyik megnyeri a választásokat, ez pedig nem más, mint a PSD.

Úgyhogy elég elé vagyunk, mindenki alkalmas az ország vezetésére. Csak ezt a járványt kéne valahogy addig is megfékezni, ugye…

Hirdetés