Azok az érettségizők, akik fennakadnak a hőmérős szűrésen, külön teremben is vizsgázhatnak

Vagy akár egy későbbi időpontban is, de sok részlet még képlékeny.

Hirdetés

Két hét múlva elvileg kezdődik az érettségi, majd rá pár napra a képességfelmérő, ám a mostani végzősök a megszokott vizsgadrukk mellett egyéb miatt is idegeskedhetnek. A járvány miatt ugyanis minden nagyon képlékeny, nem nagyon lehet előre megjósolni, mi lesz pár hét múlva.

Mint tudjuk, a veszélyhelyzetben minden nyilvános zárt térben maszkot kell viselni, belépés előtt pedig megmérik a lázunkat infravörös lázmérővel, és akinél 37,3-nál nagyobb értéket mutat a műszer, az nem léphet be, nehogy megfertőzze a bent lévőket.

Ez az említett vizsgákon is így lesz, Monica Anisie oktatási miniszter azonban a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy azok a diákok, akik fennakadnak ezen a szűrőn, letehetik a vizsgát egy külön, másoktól izolált teremben vagy egy későbbi időpontban – ezt a dátumot majd meghatározzák.

Közben tárgyalnak a szakértőkkel és a közegészségügyisekkel a járványügyi szabályok tekintetében, eddig a maszk tűnik biztosnak, illetve a padok közötti két méter távolság.

Monica Anisie azt is mondta, hogy a karanténban lévő, illetve a Covid-19-ben szenvedő diákok egy speciális procedúra szerint fognak levizsgázni, ám ez még nem készült el.

Hirdetés

Azért köszi!

Az érettségi június 11-én, a képességfelmérő június 15-én kezdődik.

Hirdetés