Azért ez is egyfajta rekord: egy hét alatt négy bírságot gyűjtött be egy karanténba zárt férfi

Az olaszországi szabadság után nehezen viseli a bezártságot.

Hirdetés

Egészen sajátságos rekordot sikerült felállítania egy, Prahova megye székhelyéről, Ploiești-ről származó férfinak, aki március 14-e óta kénytelen egy Ploiești-en kialakított karanténközpontban tölteni az idejét: folyamatos botrányai miatt már négy bírságot is sikerült összegyűjtenie a karanténszabályok megszegése miatt.

A férfi Olaszországból tért haza, és mivel Itália vált a koronavírus-járvány gócpontjává, az onnan érkezőket 14 napra hatósági karanténba helyezik.

A férfi azonban nagyon nehezen viseli, hogy az olaszországi lét után Romániában egészségügyi óvintézkedések „áldozatává” vált: már többször is megzavarta a többi karanténban levő nyugalmát, és a hatóságoknak is intézkedniük kellett vele szemben.

Legutóbb vasárnap délután kellett kivonulniuk az egyenruhásoknak, amikor a férfi a szobája ablakából kezdett üvöltözni, késnek tűnő tárgyat szorított szobatársa nyakához, majd azzal fenyegetőzött, hogy a saját hasába döfi az eszközt, ha nem hagyhatja el a karantént.

Végül nem okozott kárt sem magában, sem másban, de mint kiderült, a nap folyamán korábban már renitenskedett egy sort: két húszeuróst dobott ki az ablakon, miután rokonai megérkeztek hozzá egy hazai ételcsomaggal.

A bankjegyeket lefoglalták, a rokonokat pedig kihallgatják, hogy kiderítsék, mire szánta a pénzt.

Hirdetés

A nyomozás már csak azért is indokolt, mert mint kiderült, 16-án a férfi egy csomag cigarettát is kidobott egy chipses zacskó társaságában, a rendőrök pedig a cigarettás dobozban marihuána-maradványokat, a zacskóban pedig füves cigaretta sodrásához használatos papírcsíkokat találtak.

Emiatt persze kábítószer birtoklása miatt eljárás indult ellene.

Tényleg kemény lehet az élet a karanténban.

Pláne, ha a fű sem nő.

Hirdetés