Az USR azzal fenyegetőzik (höhö), hogy saját kormányt alakít, ha a többiek nem tárgyalnak velük

Szép dolog az önbizalom, de Dan Barna egy kicsit túl sokszor állt sorba érte.

Hirdetés

Dan Barna bemondta a tévébe, hogy az USR „kategorikusan” saját kabinetet állít össze a párt tagjaiból, ha a PNL és az RMDSZ szerda délután nem hajlandó érdemben tárgyalni velük. Mint mondta, ha dűlőre jutnak korábbi, és azóta nem kicsit orrba vágott partnereikkel (aligha fognak), jövő hét elejére talán már körvonalazódik is az új kormány összetétele.

Ha nem akkor „a dolgok akár már hamarabb is megoldódhatnak”, hiszen akkor jön az USR szuper saját kormánya.

Azt már többször megfigyeltük, hogy Dan Barna néha úgy viselkedik, mintha nem ebben az országban, sőt nem ezen a bolygón élne. Azt a kisebbségi USR-kormányt ugyanis a parlament többségének meg is kéne szavazni, és elnézve a pártok közötti (és pártokon belüli) piti kis marakodásokat, nagyon valószínű, hogy ez meg fog történni. (Ez irónia volt, jelentése: nem fog megtörténni.)

Meg nem erősített információk szerint ugyanakkor egy készülő tervezet értelmében az el nem készült autópályák helyett ezentúl Dan Barna nyolcsávos önbizalmán fogunk autózni.

Hirdetés

Kelemen Hunor egyébként egyértelművé tette, hogy az RMDSZ a PNL nélkül nem fog szövetkezni az USR-vel, a PNL pedig aligha fog belemenni a partiba, hiszen Klaus Iohannis még mindig azon mesterkedik a háttérben, hogy megmentse Florin Cîțu miniszterelnöki székét, sajtóértesülések szerint Dacian Cioloș miniszterelnöki kinevezése is csak a nagy terv része.

Cioloș szerda délután megy tárgyalni a korábbi koalíciós partnerekkel.

Hirdetés