Az ortodox katedrális kegytárgyboltjában terjesztették az oltásellenes összeesküvés-elméletektől hemzsegő szórólapokat egy erdélyi városban

És persze a pópa is az oltások ellen hergelt a liturgián.

Hirdetés

Hiába próbálja lemosni magáról a Román Ortodox Egyház az oltásellenesség bélyegét, és hiába buzdítanak a központi szervei oltakozásra, egyes helyi ortodox erők szügyig beleálltak az oltásellenességbe, és következetesen terjesztik a hagymázas baromságokat a koronavírus elleni vakcinákról.

Ilyen álhírterjesztő központ például a fogarasi ortodox katedrális, ahol nem csupán a pópa terjesztette a szószékről az életmentő oltással kapcsolatos álhíreket, de a templom kegytárgyboltjában az oltásellenes összeesküvés-elméleteket terjesztő szórólapok is hozzáférhetőek.

A pap a vasárnapi liturgián többek között arról beszélt, hogy a covid-19 és

az oltások is a sátán művei, amelyekkel pokolra juttatja azokat, akik beoltatják magukat.

A sátán célja az oltásokkal természetesen az ortodox egyház szétzúzása.

A kegytárgyboltban kapható brosúrák – amelyek vélhetően a pópa számára is ihletforrásként szolgáltak – hemzsegnek a közismert oltásellenes ostobaságoktól.

Többek között „szakértőkre” hivatkozva azt a hazugságot terjesztik, hogy a Pfizer vakcinái mérgező grafén-oxidot tartalmaznak, amely vérrögképződést okoz, de természetesen nem hiányzik az ezerszer megcáfolt „érv” sem, miszerint csupán kísérleti oltásokról van szó, és az embereket használják kísérleti egérnek.

Egy másik cikk szerint az oltás magát az immunrendszert teszi tönkre, amelynek a vírussal kellene felvennie a harcot.

Hirdetés

Az egész hülyeségáradat megkoronázása egy apokaliptikus tiráda arról, hogy az egész koronavírus-ügy nem más, mint a globalizáció mögött álló démoni erők terve, amelynek célja az, hogy mindenki megkapja az Antikrisztus pecsétjét, ami nem más, mint a 666-os számmal ellátott csip, amelyet az oltással juttatnak az emberek szervezetébe.

A fogarasi történések hallatán az ortodox patriarchátus tűzoltóakcióba kezdett: közleményt adott ki, amelyben közlik, hogy

az orvosok hivatalos álláspontjával ellentétes propagandaanyagoknak semmi közük az ortodox egyházhoz,

a bigott, összeesküvés-elméletekben hívő csoportok nem képviselik az egyházat.

Egyúttal mindenkit arra buzdítanak, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Ami szép és dicséretes. A nagy kérdés azonban az, hogyan fegyelmezik és fékezik meg a fogarasi pópát és álhírterjesztő kollégáit.

Hirdetés