Az ortodox egyház sajtóközleményt (!) adott ki arról, hogy a jóga rossz, és a kereszténységgel összeegyeztethetetlen

Újabb vallásháború körvonalazódik, pedig ez elvileg Európa, és elvileg a 21. század.

Hirdetés

Na kérem: a román ortodox egyház (BOR – pedig vizet prédikálnak) kiadott egy sajtóközleményt arról, hogy a jóga és a keresztény szellemiség tökéletesen összeegyeztethetetlen.

Leírom ezt a mondatot még egyszer, mert muris: a román ortodox egyház (BOR – pedig vizet prédikálnak) kiadott egy közleményt arról, hogy a jóga és a keresztény szellemiség tökéletesen összeegyeztethetetlen.

Ezt abból vezették le, hogy a jóga egy teljesen más vallás része, amelyben nem szerepel isten, mint személy(iség), így tehát a kereszténységgel ellentétes.

Még egy csomó sületlenséget összehordtak, például, hogy a jóga szó etimológiailag azt jelenti, hogy „hámba fogni, megkötni”, és a szellem megkötésére utal, pedig maga a szanszkrit szó azt jelenti, hogy „összekötés, egyesülés”, és a test a lélek és a szellem harmonikus egységére utal. Remélem a bibliát nem ennyire precízen fordították a srácok.

A román ortodox egyház nyilvánvalóan annak nyomán adta ki ezt a szép közleményt, hogy pár napja a görög ortodox egyház is elítélte, és a vallásos élettel összeegyeztethetetlennek nevezte a jógát, csak mert pár görög sajtótermék a karantén okozta stressz leküzdésére ezt a mozgásformát javasolta.

Hirdetés

Hogy mért csípi a szemét az ortodox egyháznak ennyire a jóga?

Nos, ha az emberek nem félik az Urat, hanem mindenféle egyéb hókuszpókuszokkal foglalkoznak, mint például a jóga, akkor nem fizetnek zsíros egyházadót, meg perselypénzt, sőt haláluk után nem hagyják minden földi vagyonukat az egyházra, ami ugye az egyháznak rossz.

(Plusz egy jógaóra is méregdrága, és akkor azzal is kevesebb zsé marad a perselybe.)

Hirdetés