Az ország egyik legfontosabb egyeteme úgy diszkriminálja az oltásellenes diákjait, mint a golyó

Bizony nehéz élet vár az oltatlan kolozsvári diákságra ősztől.

Hirdetés

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem meglépte: bejelentették, hogy ősztől, amikor ismét hagyományos formában folytatódik az oktatás, csak azok a diákok jelenhetnek meg az órákon, akik beoltatták magukat, kevesebb mint 180 nappal korábban estek át a betegségen, vagy fel tudják mutatni egy 72 órásnál nem régibb PCR-, vagy egy 24 órásnál nem régibb antigén teszt negatív eredményét.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy aki nincs beoltva, de be akar járni az órákra, annak háromnaponta kellene PCR-, vagy naponta gyorsteszteket végeznie. Más szóval elég költséges dolog lesz oltástagadónak lenni a BBTE háza táján.

Ugyanezek a feltételek vonatkoznak azokra is, akik az egyetem kollégiumaiban szeretnének lakni. Igaz, azok, akik bizonyítható orvosi okok miatt nem kaphatnak vakcinát „speciális rendszerben” azért kaphatnak helyet a koleszban, de az előadásokat csak online követhetik. Mint ahogy minden olyan diák is, akik sem oltakozni, sem teszteket végezni nem óhajt.

Az egyetem csütörtöki közleményében Daniel David rektor felhívta a figyelmet arra, hogy a döntést a diákegyesületek képviselőinek beleegyezésével hozták meg, hogy októbertől a jelenléti oktatás a diákok, az egész akadémiai közösség és a város számára is biztonságos módon kezdődhessen meg.

Hirdetés