Az év eddigi legviccesebb sajtótájékoztatóját tartották ma a román fővárosban (VIDEÓval)

Egy alpolgármester, egy főpolgármester-jelölt és egy arra járó robogós hozta össze. Volt egy kisebb lökdösődés, és egy bútor is képbe került.

Hirdetés

Olyan elképesztő sajtótájékoztatóra került ma sor Bukarestben, a Ghencea úton, hogy azt a „halucsinánt” szó írja le a legjobban, amit a román sajtó akkor szokott használni, ha valami egészen hajmeresztő dolog történik. A forgalmas útszakasz melletti sajtótájékoztatót Nicușor Dan, az USR és a PNL közös főpolgármester-jelöltje hirdette meg, hogy arról beszéljen, mennyi mindent nem valósított meg Gabriel Firea jelenlegi főpolgármester. Csakhogy a sajtótájékoztatón megjelent egy szekrénnyel Aurelian Bădulescu alpolgármester, amit azért vitt magával, mert szerinte Nicușor Dan három hónap után egy szekrényből bújt elő.

Bădulescu először azzal a férfival veszekedett, aki eltávolította a szekrényt (miután Nicușor Dan egyszer már az árokba borította), majd ellehetetlenítette az egész sajtótájékoztatót. A PSD-s politikus állandó bekiabálásokkal zavarta a rivális párt(ok) jelöltjét. Volt egy kisebb lökdösődés is, miközben a forgalomban a sofőrök dudáltak. Egy ideig úgy tűnt, lecsillapodtak a kedélyek, majd megjelent egy robogós, aki a TV-ben látta a jelenetet és a helyszínre sietett, mert annyira zavarta Bădulescu magatartása. Majd élő adásban elhordta mindennek Bukarest második emberét azért, mert csak hazudnak, miközben semmit sem csináltak.

Nagyjából ennyi történt ma a Ghencea úton. Még mindig meglepő, hogy milyen balkáni szenvedéllyel űzik a politikát a román fővárosban.

Hirdetés