Az AUR vezérmegmondóinak megint beugrott, hogy jaj, Magyarország elfoglalja Erdélyt

Claudiu Târziu és Dan Tanasă urak úgy érezték, eljött az ideje egy kis nemzetvédő vérugatásnak.

Hirdetés

A szélsőjobber AUR párt vezérgárdája részt vett egy pártos fejtágító konferencián, Marosvásárhelyen. És ha már ott voltak, megragadták az alkalmat, no meg a mikrofont és magyaroztak egy jóízűt.

Idézünk párat a bombasztikusabb mondatokból.

Claudiu Târziu úr, az AUR társelnöke:

„Mi (értsd, Románia – a szerk.) modellként szolgálunk Európa számára, ami az együtt élő menzetiségekkel való bánásmódot illeti, és ezt nem egy politikai program alapján tesszük, hanem így szeretünk élni, harmóniában, mindenféle nemzetiségű polgárok.”

Hát ez így remek is lenne, társelnök úr. Ha tényleg így lenne.

„Ha Magyarország megengedheti magának, hogy masszívan befektessen Erdélyben, eladdig, hogy hazánk egy fontos darabjának de facto ura legyen, ez azért lehet, mert megengedik neki.”

Nyilván, minden külföldi befektetés hódítási offenzíva, a társelnök úr szemszögéből nézve. De ha ez így van, akkor Románia már szinte nem is létezik…

Hirdetés

Dan Tanasă úr, az AUR parlamenti képviselője:

„Magyarország szó szerint felvásárolja Erdélyt, rögről rögre, erdőről erdőre, épületről épületre. De nem csak vásárol, ide is jön és intézményeket épít a nulláról, amelyekre aztán kitűzi Magyarország zászlaját és csak magyar nyelvű feliratokat helyez el rajtuk.”

Tudjuk, a zászlók és a magyar feliratok úgy hatnak Tanasă úrra, mint vörös posztó egy jófajta bikára.

„Gyakorlatilag Magyarország úgy viselkedik Erdélyben, Bukarest hallgatólagos beleegyezésével, mint egy ko-szuverén állam.”

Oké, hát erre kapásból nem is tudunk mit mondani. De lehet, nem is kell. Kibeszélték magukból a frusztrációkat, aztán feltehetőleg elmentek ebédelni.

Hirdetés