Az ág és a diszkriminációellenes tanács is húzza a Iohannist burkoltan nácizó PSD-s politikust

Megrótták a durva kijelentés miatt.

Hirdetés

Nem úszta meg szankció nélkül Lia Olguţa Vasilescu volt szociáldemokrata párti (PSD) munkaügyi miniszter, hogy tavaly burkoltan – vagy nem is annyira burkoltan – lenácizta Klaus Iohannis államfőt.

Emlékezetes, hogy a szociáldemokraták előszeretettel használták ki Iohannis német származását, és lépten-nyomon a nácikkal hozták összefüggésbe.

Vasilescu Iohannis egy, a tavaly augusztus 10-i, a csendőrség által szétvert kormányellenes tüntetés utáni kijelentése kapcsán – amelyben az elnök bírálta a csendőrséget, amiért könnygázt vetett be a tüntetők ellen – úgy reagált: „Németként elgázosításról beszélni nagy bátorságra vall”.

A kijelentés sokaknál kiverte a biztosítékot, és többen is bepanaszolták Vasilescut az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) – köztük Vlad Alexandrescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora is.

Hirdetés

Most Alexandrescu tudatta a nagyközönséggel, hogy a diszkriminációellenes tanács döntést hozott az ügyben, és figyelmeztetésben részesítette Vasilescut.

Nem egy eget rengető döntés, és nem is rokkan bele, de azért nem árt jelezni, hogy vannak határok, amelyeket nem lehet átlépni.

Hirdetés