Arénában oltakozni? Naná! Indul az immunizálási akció az az ország legnagyobb sportcsarnokában

Péntek délutántól hétfő reggelig a kolozsvári BT Arénában lehet kérni a Pfizert. A friss adatok szerint a napi beoltottak száma továbbra is százezer fölött maradt.

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén „lezavart” bukaresti oltásmaratonhoz hasonló akció indul pénteken 16 órától Kolozsváron is, ahol az ország legnagyobb sportcsarnokát, a BT Arénát alakítják át oltóközponttá.

A jelentkezőket éjjel-nappal várják egészen hétfő reggel 8 óráig, és kizárólag a Pfizer/BioNTech -féle vakcinával oltanak. A sportcsarnokban már ki is alakítottak 20 oltópontot, ahol majd 600 orvos, rezidens, asszisztens és orvostanhallgató várja azokat, akik tisztában vannak azzal, hogy csak és kizárólag az oltakozásnak köszönhetően tudjuk kiverekedni magunkat a járványhelyzetből.

Az emlékeztetőt egy hasonló akció keretében lehet majd beadatni június 4. és 7. között, ugyanazon a helyszínen. Kolozs megye egyébként nem áll rosszul, a nyilvántartás szerint a lakosság 30 százaléka már kapott oltást, s jelenleg csak Bukarest tud nagyobb arányt felmutatni az országban.

Közben megérkeztek a napi oltásszámok is: az elmúlt 24 órában 103 233 személyt oltottak be – ez ismét kevesebb, mint egy nappal korábban, de a beoltottak közel kétharmada ezúttal is az emlékeztetőért kereste fel a központok valamelyikét, az első vakcinát „csak” 39 336-an kapták meg. A mai számokkal együtt most ott tartunk, hogy a 3 789 351 személy kapott legalább egy vakcinát – ez a lakosság 19 százaléka –, 2 619 732-en pedig már túl vannak mindkét oltáson (13,5%).

Hirdetés